Annonse
Hjem Elbiler Snøhettas Polestar-fabrikk tar form

Snøhettas Polestar-fabrikk tar form

Byggingen av fabrikken til det nye bilmerket Polestar har startet. Planen er at den skal stå ferdig i midten av 2018.

Polestar startet som et lite selskap som modifiserte Volvo’er for baneracing på siste halvdel av 1990-taller, og ble en offisiell partner med den svenske bilprodusenten i 2009.

I 2015 gikk Volvo Cars til det skrittet å kjøpe opp selskapet, og det er nå skilt ut som et helt eget merke. De skal primært lage elbiler i den øvre prisklassen, men første bil ut er en hybrid kalt Polestar 1.

Bilene skal produseres på en toppmoderne fabrikk i Chengdu, som skal ligge i nærheten av Volvos egen fabrikk i byen. Denne er altså tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Men dette blir ikke en gigafabrikk som skal spytte ut biler i tusentall.

Fabrikken, som Polestar håper skal holde til den øverste gullstandarden innenfor miljørankingen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), skal kun produsere 500 biler i året. Polestar skal dermed bli et eksklusivt merke, og et miljøvennlig et ‒ også sett ut fra produksjonslokalene.

Saken fortsetter under Annonsen

Bygningen får et «Snøhetta»-preg, og taket bølger blant annet langs landskapet. Den skal ifølge Polestar bli den mest miljøvennlige bilfabrikken i Kina, derav gullstandarden.

I tillegg til produksjonslokalene skal det også opprettes en testbane, noe som vil forenkle testingen av de nye bilene. Men denne skal ikke bare brukes til testingen av biler under produksjon. Kunder kan komme dit og teste ut hva som bor i disse bilene.

Polestars første bil blir altså Polestar 1, som er en hybrid med rundt 600 hestekrefter. Dette er en plug-in hybrid med rundt 150 kilometers rekkevidde på batteriene, det lengste en hybrid har per i dag.

Planen er at Polestar 1 skal komme i 2019, etter år etter at den nye fabrikken står ferdig.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker