Annonse
Hjem Nyheter Snart slutt for Audis superbil

Snart slutt for Audis superbil

Om du har planer om å kjøpe en Audi R8 er det ikke noe lurt å vente på den neste generasjonen. Den kommer nemlig ikke.

Audi har 14 forskjellige hovedmodeller om vi inkluderer den fortsatt ikke markedsklare elbilen e-tron. Bilene strekker seg fra den lille A1 til den store SUV-modellen Q7, og mellom disse har Audi mikset diverse størrelser og design.

Men det er bare en bil som befinner seg helt på toppen. Den som regjerer. Den som er en superbil. Nemlig hissigproppen R8 med sine gener fra racerbanen.

Tyskerne introduserte modellen i 2006, og var produsert i sin helhet av høyytelsesselskapet Audi Sport GmbH. Navnet var hentet direkte fra motorsporten, nemlig de suksessfulle R8-bilene. Audi hadde allerede tilbake i 2003 vist fram Audi Le Mans quattro concept car, og det var denne den gatelovlige R8 ble designet etter.

Første generasjon ble produsert helt fram til 2015, og da hadde Audi solgt godt over 20.000 eksemplarer av sin superbil. Den første generasjonen inneholdt sju forskjellige versjoner, deriblant en e-tron concept i 2009.

Saken fortsetter under Annonsen

Den nye modellen fikk et nytt design, og overtok også pinnen som den raskeste produksjonsbilen hos Audi. V10-motoren spyttet nå ut 610 hestekrefter, og 0-100 km/t føk unna på 3,2 sekunder.

Etter den tid har Audi kommet med R8 Spyder V10 og flere spesialversjoner av R8 Coupé V10, samt en bakhjulstrukket variant av både Coupé og Spyder i et begrenset opplag på 999 eksemplarer.

Men nå er det altså slutt.

Til Car and Driver sier utviklingssjef Peter Mertens at Audi ikke har noen plan for en etterkommer. For nå er det elbiler, hybrider og de tradisjonelle forbrenningsmodellene som selger bra som gjelder.

‒ Alle de tre har en framtid, sier han til bladet.

‒ Det vil være veldig høyytelsesbiler med tradisjonelle forbrenningsmotorer, rene elbiler på høyytelsesnivå og vårt søstermerke Porsche har bevist at en kombinasjon av de to også fungerer utmerket.

Han sier at R8 har hatt et langt liv og gjør det bra, men på direkte spørsmål om det er planer om å erstatte den er svaret:

‒ Jeg må si nei. Men jeg gjør alltid PR-sjefen nervøs når jeg svarer slikt. For man skal aldri si aldri, ytelsesbiler er bra for Audi.

Her er et gjensyn med Audi R8 Spyder V10 plus:

Så alt taler for at det slutter med den nåværende R8. Men den kommer nok til å leve noen år til, og det kommer helt sikkert noen nye varianter før den trår helt inn i pensjonistalderen.

Mest sannsynlig uten en arving til å overta.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker