Annonse
Hjem Elbiler Snart kommer Tesla når du kaller på den

Snart kommer Tesla når du kaller på den

Tesla-sjef Elon Musk sier at de snart har klar en ny og imponerende funksjon til autopiloten.

I 2003 hadde Martin Eberhard og Marc Tarpenning en idé om å lage en elbil som faktisk så ut som en «normal» bil. Bare det å satse på elbiler den gang ble sett på som ganske idiotisk, men de hadde visjoner som få andre.

De kom opp med navnet Tesla etter den serbiske vitenskapsmannen Nikola Tesla kjent for sine oppdagelser rundt vekselstrøm.

Så de hadde navnet og visjonene, og etter hvert gikk også Lotus med på lage bilene for dem.

Men de trengte sårt cash. Da gikk de til Elon Musk som hadde tjent seg søkkrik på å selge PayPal, og som mange vet klarte Musk å manøvrere Eberhard ut av Tesla i 2008 slik at han selv overtok kontrollen.

Saken fortsetter under Annonsen

Men selv om de grunnleggerne forsvant ut, har visjonene fulgt Tesla siden. Og tross motgang og manglende inntjening har Tesla vært en av produsentene som har ført bilene inn i en ny teknologisk alder.

Det gjelder ikke minst den selvkjørende delen av bilene.

For allerede i 2014 presenterte de den første versjonen av Autopilot, et system som etter hvert skal gjøre bilene selvkjørende. Den fysiske delen av dette systemet er kjent som Hardware 1 (det som kom i 2014) og Hardware 2 som ble introdusert i 2016.

Selve programvaren som styrer dette og som oppdateres trådløst har kommet i diverse utgaver, og i januar 2016 var det klart for versjon 7.1. Og med den fulgte noe som kalles Summon, innkalle, eller kall til seg om du vil.

Denne var begrenset, men eieren skulle altså i teorien kunne kalle bilen til seg ut av garasjen eller ut av en trang parkeringsplass. Men funksjonaliteten var så som så med, og Summon har fungert mest som en kul gimmick.

Men nå har Tesla introdusert versjon 9 av programvaren, noe som åpner for en rekke nye egenskaper ‒ også med tanke på Autopilot.

Og snart er det også klart for en ny versjon av Summon ‒ en mer avansert sådan.

Dette bekrefter Musk selv vis Twitter:

Dette gjelder altså biler som er utstyrt med Hardware 2, og åpner for å gjøre Teslaen om til et lydig kjæledyr.

Sjefen sier altså at innen seks uker (altså i Musk-tid, så legg på litt) vil de rulle ut ny programvare til Tesla-modellene, og det vil altså bli mulig å styre bilen via appen som du styrer en radiobil. Den vil også kjøre helt av seg selv til der mobilen er, og kan altså plukke deg opp.

Teslas Autopilot har en rekke assistenter, som for eksempel automatisk parkering, filassistent, adaptiv cruisekontroll og automatisk nødbrems.

Allerede tidlig i 2017 viste Tesla fram en helt selvkjørende bil, og her kan du se en Tesla som på egen hånd kjører fra hjemmet til jobben og til slutt parkerer seg selv.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,716FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker