Annonse
Hjem Nyheter Snart kan du høre musikk uten å forstyrre andre

Snart kan du høre musikk uten å forstyrre andre

En teknologi som deler opp bilen i private lydsoner kan snart bli en realitet.

De to sørkoreanske produsentene Hyundai og Kia som danner Hyundai Motor Group nærmer seg nå produksjonsstadiet for en helt ny teknologi som mange garantert kommer til å sette pris på.

Teknologien heter Separated Sound Zone (SSZ), og gir et lydbilde skreddersydd til passasjerenes individuelle behov.

Dette er altså en lydisolerende teknologi som gjør at alle i bilen kan se film, høre på musikk eller podcaster og snakke i mobilen uten å forstyrre medpassasjerer.

Ifølge Kia er dette mulig ved at «høyttalerne har en teknologi som benytter vitenskapelig prinsipper for å redusere eller øke nivå på lydbølger». Dette er også slik de fleste hodetelefonene med støyreduksjonen fungerer.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette skal nøytraliserer overlappingen av lyder som høres i hvert sete, og vil dermed skape den samme effekten som eksisterende støyskjermingsystemer ‒ men uten behov for hodetelefoner.

‒ Framtidens kunder vil etterspørre mer spesialtilpassede muligheter for underholdning i bilene. Med teknologiske innovasjoner som Separated Sound System tror jeg vi vil gjøre bilene våre mer komfortable og attraktive, sier Kang-duck Ih, en forskningspartner ved laboratoriet som forsker på lyd og støy (NVH) hos konsernet.

Det hele fungerer slik at de i bilene kobler mobilen opp mot SSZ-løsningen via Bluetooth, og deretter settes opp usynlige lydsoner i bilen. Dermed kan de usosiale hodetelefonene og øreproppene pakkes bort under bilturene.

I tillegg nøytraliserer også SSZ andre uønskede lydkilder som navigasjon og andre varsler, slik at disse kun blir hørbar for føreren. Dette er smart om det er noen som for eksempel tar seg en blund under bilturen.

Hyundai-gruppen sier at de har utviklet dette systemet i fire år, og at det muligens er klart om ett år eller to.

Det høres utvilsomt bra ut, gjør det ikke?

Her kan du se hvordan det hele skal fungere.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,716FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker