Annonse
HjemNyheterSlutt på bakhjulstrekk for Tesla S

Slutt på bakhjulstrekk for Tesla S

Søndag setter Tesla punktum for den billigste versjonen av Tesla S, Model S 75 med bakhjulstrekk. De gjør dermed plass for den kommende Model 3.

Den billigste modellen av Tesla kommer ikke til Norge før til neste år, men i USA har leveringene så vidt begynt. Der borte koster versjonen med bakhjulstrekk av Model S 542.000 kroner, mens Model 3 er satt til 273.000 kroner.

Når Tesla nå fjerner S 75 vil den billigste S-modellen være 75D på 581.000 kroner. Dermed har de klarte å drøye ut prisgapet mellom Model 3 og Model S på over 300.000 kroner.

De norske prisene på de tilsvarende S-modellene er 582.000- og 622.000 kroner, altså drøyt 40.000 dyrere enn i USA. Så om Tesla Norge fortsetter den trenden kan vi forvente en pris på rundt 315.000 for den nye Model 3.

Saken fortsetter under Annonsen

Selv om det er slutt for bakhjulsdrevne Tesla S vil Tesla 3 trekke på bakhjulene. Neste år kommer det også en firehjulsdrevet variant av billigmodellen. SUV’en Model X kommer kun som firehjulstrekk.

Ved å kutte ut den billigste versjonen av Model S vil Tesla også senke produksjonskostnadene, ettersom Tesla S heretter kun kommer som firehjulstrekk.

Tesla leverer for tiden ut Model 3 til ansatte og andre som går forbi den ordinære ventelisten, og planen er å levere 1.500 biler i september og deretter øke produksjonen. De har foreløpig ikke sagt noe om hvordan de ligger an.

De første på ventelisten i Norge må mest sannsynlig vente til nærmere sommeren før de får levert den nye billigbilen fra Tesla. Bestiller du nå må du mest sannsynlig vente over ett år.

Følg oss gjerne på Facebook

Les også: Tesla 3 klar før tiden

Les også: Teslas trailer med rekkevidde på nærmere 500 kilometer

Les også: Fisker nærmer seg Tesla-rival

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse