Annonse
Hjem Nyheter Slik skal en Q5 se ut

Slik skal en Q5 se ut

ABT har kastet seg over familiebilen Audi Q5 og gitt den en designmessige overhaling, og resultatet er virkelig av det spenstige slaget. Sjekk også ut den ville ABT Audi RS5 R.

ABT er kanskje ikke så veldig godt kjent her i Norge, men det er et tysk tuningselskapet som fokuserer på modeller fra Volkswagen-gruppen med hovedfokus på Audi. De er også involvert i motorsport, og har Audi-team i store serier som DTM og formel E.

De liker altså raske biler, og har selvsagt et ekstra fokus på raske modeller slik som RS og SQ, selv om de også kaster seg over for eksempel A1 som da heter ABT Audi A1.

I disse dager foregår det en messe som heter Sema i Las Vegas, og der møtes tuningspesialister fra hele verden for å vise sine siste modeller. ABT er selvsagt på plass, og i år har de med seg to nye modeller.

Den ene er en skikkelig sportslig versjon av familie-SUV’en Audi Q5, og da tenker vi ikke på Audis egen sportsversjon kalt SQ5. Nei, ABT har strukket strikken ytterligere et hakk.

Saken fortsetter under Annonsen

Sjekk dette:

De har altså tatt en Q5, her avbildet en SQ5, og gitt den en ny aerodynamisk pakke. Frontskjørtet arver den fra ABT Audi Q7, og den har fått nye sideskjørt og en ny bakende. De har også laget et såkalt Widebody-kit til Q5-modellene, og satt på en ny bakvinge og en ny eksosstuss som kommer i svart krom til Q5 og i karbonfiber til SQ5.

Den er skodd med noen gedigne 22-tommers hybridfelger fra samarbeidspartneren Vossen, og hele pakken blir svært så sportslig:

De tilbyr selvsagt også en tuningpakke til motoren, som øker kraften fra 354 hestekrefter til 425 hestekrefter og dreiemomentet går fra 500 til 550 Nm.

Med seg til Sema har de også en ny toppversjon av den hissige RS5, og denne må du være lynkjapp om du ønsker deg en. For ABT RS5-R kommer kun i 50 eksemplarer.

Denne har vokst fra sine 19-tommers felger til 21 tommer, og de har satt på en rekke karbonfiberdeler som gjør den både hissigere i utseende og lettere i vekt.

Slik ser RS5-R ut:

De har selvsagt flikket med motoren her og, og har skrudd opp kraften fra 450 hestekrefter til solide 510 hestekrefter, og på samme tid har dreiemomentet gått fra 600 til 680 Nm. De har også satt inn justerbare fjærer, slik at det er mulig å justere høyden på hissigproppen.

Her er flere bilder av ABT SQ5 R:

Følg bil24 på Facebook

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker