Annonse
HjemNyheterSlik ser Bond-merket ut nå

Slik ser Bond-merket ut nå

I 1975 dukket James Bond opp med en bil som tok pusten av enhver bilentusiast, nemlig en hvit, spiss Lotus Esprit som kunne kjøre under vann. Men hvordan ser egentlig Lotus ut i dag?

Mens den hemmelige britiske agenten lever i beste velgående den dag i dag, har Esprit for lengst trådd inn i pensjonistenes rekker. Det skjedde tilbake i 2004, og da var de kommet til fjerde generasjon. Den var litt rundere i kantene enn den spisse og hypertøffe førstegenerasjonen som Bond kjørte i Spionen som elsket meg (The Spy who Loved Me). Den bilen ble faktisk kjøpt av Tesla-grunnlegger Elon Musk tilbake i 2013.

I likhet med 007 er også Lotus høyst aktuell også i dag, og kjører på med fire modeller. Alle begynner på E, foruten det fordømte unntaket 3-Eleven. Skjerping, Lotus.

De andre er Elise og Exige, samt Evora som kommer med en splitter ny modell ‒ GT410 Sport. Så hvordan ser merket som en gang hang som plakater på vegger i diverse ungdomsrom ut nå?

Saken fortsetter under Annonsen

Faktisk har Lotus beholdt en slags spiss front også i 2018, selv om modellen har betydelig rundere kanter enn Esprit. Men den har beholdt Lotus-DNA’et, og det skulle bare mangle. Lotus runder nemlig 70 år i år, og denne innleder altså jubelåret.

‒ Vi starter 2018 med stil, og GT410 er bare starten på et utrolig sterkt år for Lotus. Kjerneprinsippene for Lotus og grunnlegger Colin Chapman er fortsatt overordnet mens vi jobber med den nye generasjonen og bygger våre beste biler noensinne, sier administrerende direktør Jean-Marc Gales.

GT410 Sport minner mye om GT430, men har ny front og bakenden og har ikke de samme aggressive stylingelementene. Lotus har som vanlig hatt fokus på aerodynamikk, og marktrykket på den nye GT410 er faktisk 50 prosent høyere enn 410, og vi snakker om et marktrykk på 96 kilo.

Bilen som både kommer som toseter og 2+2 har solide 410 hestekrefter og et dreiemoment på 420 Nm, gjør 0-100 km/t på under fire sekunder med automatgir. Det skyldes ikke bare de 410 hestekreftene, men også det faktum at bilen kun veier inn til 1 297 kilo. Toppfarten er for øvrig 305 km/t.

Som en ekte sportsbil den er finnes det også kjøremoduser å velge mellom, «Drive», «Sport», «Race» and «Off».

Men valget «Sub Marine» mangler.

Det er forbeholdt Bond. James Bond.

Her er det du har ventet på. Nemlig et gjensyn med den ultimate Bond-bilen.

Can you swim?

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse