Annonse
HjemNyheterSlik handler du biler i framtiden

Slik handler du biler i framtiden

I framtiden vil stadig flere kjøpe biler på nett, og trenden ser vi allerede med elbilene Tesla og den kommende Polestar ‒ begge tilgjengelig kun via nettet.

Det er mange bilforhandlere som bekymrer seg over framtiden, og det med god grunn. For selv om fysiske bilbutikker neppe kommer til å forsvinne helt, er trenden nå at det settes opp showrom på sentrale punkter for deretter å selge bilene over nettet.

Sjekk hvordan dette fungerer i en lenke helt nederst.

Altså spiser nettbasert salg stadig markedsandeler fra de fysiske bilforhandlerne.

En forhandler som nå har gitt oss et glimt inn dit er verken Toyota, Volkswagen eller Mercedes. Nei, det er en forhandler av klassiske biler i konservative England. En forhandler vi i Norge ikke har hørt om.

Saken fortsetter under Annonsen

Hexagon er ikke en merkeforhandler, men fokuserer på salg av klassiske biler. Salg er kanskje å ta litt hardt i. De fokuserer mest på å samle klassiskere, selv om de også selger de.

De startet opp allerede tilbake i 1963, og mange drar kanskje kjensel på navnet fra motorsporten.

Hexagon hadde nemlig sitt eget racingteam, som til å begynne med kjørte Jaguar D-Type. Men de ble faktisk så store at de de deltok i formel 1 i 1973/1974, og fører John Watson i en Brabham BT44 noterte seg som best for en fjerdeplass i Østerrike. De har også deltatt på Le Mans to ganger.

Men de var altså bilforhandlere også. Tilbake i de gode, gamle dagene var de faktisk offisiell selger av merker som Porsche, Alfa Romeo, Lotus, BMW og Reliant.

Nå er det altså klassiske biler som gjelder, og det går ikke overraskende i biler som Porsche, Ferrari, Jaguar og Aston Martin.

Hexagon har nå gjort noe som mest sannsynlig kommer til å bli vanligere i årene framover. I utstillingslokalet i London har de over 100 biler som de gjerne vil vise fram til besøkende.

Men for å nå ut til enda flere har de tatt i bruk moderne teknologi. De viser nemlig hele showrommet på nett, i 3 dimensjoner. Altså 3D.

Det er altså mulig å spasere rundt i lokalet, og sjekke ut de fantastiske bilene som er utstilt uten å forlate stolen.

‒ Ved å levere en dynamisk, nyskapende opplevelse gjennom vårt virtuelle showrom, kan potensielle kunder, klassiske bilentusiaster og fans se akkurat det samme som vi ser hver eneste dag, forklarer Paul Michaels, leder av Hexagon Classics.

‒ Det sier seg selv at Hexagon er en skattekiste av vakre klassiske biler hvor utrolig kunst og design er gjennomgående, og det er ingen tvil om at også de bak skjermen vil se mer av, legger han til.

Og Michaels er ikke noen ung jypling som kommer rett ut av en eller annen handelshøyskole. Nei, faktisk er det den sammen mannen som startet Hexagon i en liten garasje i Nord-London i 1963.

Så selv gamle sirkushester lærer seg nye triks.

Og om en mann i 70-årene nå ser hva teknologien kan gjøre med bilutstillinger, så er det vel ingen tvil hvor veien går for de tradisjonelle forhandlerne.

Audi er en av de «vanlige» merkene som allerede har tatt i bruk ny teknologi. I fjor sommer tok de i bruk VR (Virtual Reality), som på norsk kan oversette til virtuell virkelighet. Forhandlere i både Storbritannia, Spania og selvsagt Tyskland var først ute, men Audi sier at de skal rulle det ut til flere land etter hvert.

Audi har delt ut VR-briller til diverse forhandlere, og når kundene tar disse på kan de eksakt hvordan bilene blir med utstyret de har valgt. De har opprettet mange hundre private rom der kundene kan ta en digital runde i og rundt modellene.

VR-landskapet til Audi består av mange hundre modeller, og er svært detaljert og virkeligsnært. Faktisk er produksjonsdataen lagt inn, slik at kundene får et røntgensyn hvor de kan se hva som er under karosseriet. Jepp, du får nå se hva som er under skallet også.

Så langt har ikke gamle Michaels hos Hexagon kommet. Men han lar deg og meg sjekke ut helt unike biler uten at vi trenger å kjøpe billett til London.

Da mangler bare lenken. Så sjekk ut Hexagons klassiskere her. God tur!

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse