Annonse
Hjem Nyheter Slettet Schumacher-rekord

Slettet Schumacher-rekord

Lewis Hamilton sikret seg sin 69. pole position da han var raskest i kvalifiseringen til Italias Grand Prix på Monza-banen. Dermed er en gammel Schumacher-rekord slettet.

Briten er et talent ut av de sjeldne, og har også vært heldig (og dyktig) og havnet i det beste teamet de siste årene, Mercedes. Dermed har 32-åringen rukket å hanke inn flere rekorder allerede.

Han har rekorden for høyest poengsum i karrieren (2.460), vunnet på flest forskjellige baner (24), eneste som har vunnet løp hver sesong han har deltatt og har flest podiumsplasseringer i løpet av en sesong (delt med Schumacher og Sebastian Vettel, 17).

Hamilton står med tre VM-titler (2008 med McLaren, 2014, 2015), og endte på andreplass i fjor etter lagkamerat Nico Rosberg (lagt opp nå).

Han har totalt vunnet 58 løp, noe som er nest mest etter «Schumi». Britens siste seier kom i Belgias Grand Prix sist søndag.

Saken fortsetter under Annonsen

Nå er det Italias Grand Prix på selveste Monza som gjelder.

Et vanvittig regnvær utsatte kvalifiseringen, som tok nærmere tre timer å gjennomføre.

Hamilton var en av de aller siste som ble klokket i mål, og lå på tredjeplass da han føk inn til en helt suveren bestetid (1,1 sek. foran nestemann).

Dermed sikret han seg både pole position – og en Schumacher-rekord.

– Det er en ære å gjøre det her på et så historisk sted. Nå skal jeg feire med pasta, slo han fast.

Max Verstappen, som for øvrig er den yngste som har kjørt formel 1-løp (17 år), var andre raskest og Red Bull-lagkamerat Daniel Ricciardo tredje raskest. Men begge har motorstraffer og flyttes bakover i startfeltet, så dermed er det unggutten Lance Stroll som overraskende har 2. startspor.

Hamiltons finske lagkamerat Valtteri Bottas fikk det ikke til i regnværet, og var kum sjette raskest (men 4. starspor).

Heller ikke VM-leder Sebastian Vettel klarte å håndtere det våte underlaget, og skuffet Ferrari-fansen med kun åttende beste tid (6. startspor). Han har lagkamerat Kimi Räikkönen på plassen foran.

Selv om Hamilton nå slettet en av rekordene til Schumacher, innehar tyskeren fortsatt en drøss med formel 1-rekorder. Blant annet fleste VM-titler (7), flest seire (91), flest raskeste runder (77), flest podiumsplasseringer (155), flest podiumsplasseringer på rad (19), flest podiumsplasseringer på rad fra sesongens 1. løp (17) og flest seire i løpet av en sesong (13).

Det er fortsatt ukjent hvordan helsetilstanden til den tidligere mesteren er, etter at han havnet i koma etter en alpinulykke i 2013.

I VM-sammendraget er det tett mellom Vettel og Hamilton. Sistnevnte er kun sju poeng bak. Så får vi se om Vettel kan slå tilbake under søndagens løp på Ferraris hjemmebane.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,768FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker