Annonse
Hjem Nyheter Slapp video av selvkjørende dødsulykke

Slapp video av selvkjørende dødsulykke

Politiet i Tempe har sluppet en video som viser dødsulykken med en selvkjørende Uber i Arizona.

Det var søndag kveld at dødsulykken skjedde, og som skal være den første med et fatalt utfall som involverer en selvkjørende bil.

Videoen viser hvordan en Volvo XC90 som er i autonom modus med en mann som overvåker det hele bak rattet, og bilen passerer et belyst kryss og kjører inn i et mørkere område. Plutselig dukker det opp en kvinne som går over gaten trillende på sykkelen.

Den 49-årige hjemløse kvinnen skulle krysse fire filer på et sted hvor det ikke var fotgjengeroverfelt.

Det hele skjer svært raskt, og bilen skal på det tidspunktet hatt en fart på 65 km/t. Bilens sensorer klarer ikke å plukke opp at kvinnen krysser rett foran, og dermed er ulykken et faktum.

Saken fortsetter under Annonsen

Videoen viser også mannen som sitter i førersetet. Han følger halvveis med, og da kvinnen dukker opp setter han opp et forskrekket uttrykk. Han ser åpenbart ikke kvinnen før hun er noen få meter foran bilen.

Her er videoen:

Politiet sa etter de innledende undersøkelsene at det ikke var noe som tydet på at bilen hadde skyld i ulykken.

‒ Det er veldig klart at det hadde vært vanskelig å unngå kollisjonen uansett kjøremodus basert på hvordan hun kom ut av skyggene og rett ut i gata, sa politisjef Sylvia Moir.

‒ Tidlig i etterforskningen er det mye som tyder på at Uber ikke har skyld i denne ulykken, la hun til.

Flere eksperter har i etterkant uttalt at bilens sikkerhetssystemer burde ha fanget opp kvinnen, og spørsmålet blir hvorfor de mange radarene og sensorene ikke klarte det.

Turdelingsselskapet Uber tester for tiden ut en stor flåte med selvkjørende biler, men har nå suspendert de selvkjørende bilene i Pittsburgh, Tempe, San Francisco og Toronto.

 «Våre tanker går til offerets familie. Vi samarbeider fullt ut med myndighetene og deres etterforskning av ulykken», heter det i en uttalelse fra Uber.

Ulykken blir nå videre etterforsket, og myndighetene er både i kontakt med Uber og Volvo i et forsøk på å kartlegge hva som gikk galt.

I etterkant har også Toyota suspendert testingen av selvkjørende biler i USA.

Uber har inngått et samarbeid med Volvo om å få levert XC90 basismodeller, som Uber selv monterer selvkjørende utstyr på. Det var Uber-teknologi som var montert på SUV-modellen involvert i dødsulykken.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker