Hjem / Nyheter / Skuffende rally av Mikkelsen
Andreas Mikkelsen fikk det ikke til på asfalt i Korsika. (Foto: Red Bull)
Andreas Mikkelsen fikk det ikke til på asfalt i Korsika. (Foto: Red Bull)

Skuffende rally av Mikkelsen

Andreas Mikkelsen fant aldri ut av Rally Korsika, og endte helt nede på 7. plass.

Føreren med fem strake VM-titler i rally, Sébastien Ogier, vant som han ville på den franske øya. M-Sport Ford-føreren la lista allerede på SS1, og etter SS3 ledet han med 33 sekunder.

Annonse

Derfra og inn kontrollerte bare franskmannen rallyet, og vant til slutt med 36 sekunder til tross for at han kjørte for «halv» maskin. Dette var Ogiers 43. VM-seier i rally.

‒ Det har vært en god helg. Fredag hadde vi et veldig godt tempo, og bilen er raskere enn i fjor og jeg blir stadig mer komfortabel i den. Jeg er svært godt fornøyd, sier Fiesta-føreren.

Estlandske Ott Tänak vant kun to fartsprøver i Korsika, men jevn og god kjøring holdt til andreplass i rallyet.

‒ Jeg kan ikke klage for mye etter dette. Korsika er vanligvis en av mine svakeste rallyer, men dette var en veldig god helg på asfalt, sier Toyota Yaris-føreren.

Tredjemann ble Mikkelsens lagkamerat i Hyundai, Thierry Neuville. Han slet i likhet med nordmannen med bilen, og motoren gikk kun på tre sylindre under den siste «Power Stage»-prøven. Belgieren var svært frustrert etter målgang, og kjørte av gårde uten å snakke med noen.

Annonse

Videre fulgte spanske Dani Sordo i Hyundai på fjerdeplass, mens den britiske Ford-føreren Elfyn Evans som kjørte sammen med Petter Solbergs gamle kartleser Phil Mills under dette rallyet ble nummer fem.

Finske Esapekka Lappi endte på sjetteplass, etter at en punktering på SS11 ødela sammenlagtresultatet for Yaris-føreren. Lappi var raskest under «Power Stage»-prøven, og sikret seg dermed fem ekstra VM-poeng.

Mikkelsen endte på sjuendeplass, 0,9 sekund bak Lappi. Det er ikke mye å skrive hjem om for en fører som har ambisjoner om å vinne VM i år.

‒ En frustrerende helg. Vi fant aldri følelsen, så det er ikke så mye å gjøre med det. Vi må bare jobbe videre, og heldigvis er det lenge til neste asfaltrally, sier Mikkelsen.

Problemet til nordmannen er at han ikke finner ut av oppsettet på Hyundai i20 WRC, og slet fryktelig med understyringen under Rally Korsika.

Sébastien Loeb var også på plass under Rally Korsika, og kjørte det andre av tre rallyer han skal delta på i år. En uvanlig førerfeil på SS2 førte til at han endte i grøfta hvor han ble stående bom fast, men han viste seg iallfall fram med tre etappeseire utover løpet.

Loeb, som deltar i rallycross-VM, kjører sitt tredje og siste rally denne sesongen i Barcelona senere i år.

Den største utkjøringen i Korsika sto finske Jari-Matti Latvala for. Under en av de svært raske prøvene lørdag klarte kartleser Miikka Antilla å lese opp samme sving to ganger på rad. Dermed sa han til Latvala at det ventet en høyhastighetssving, mens det i virkeligheten var en mye skarpere en de skulle inn i. Latvala var sjanseløs, og bilen fløy ut av en venstresving og flere titalls meter langt inn blant trærne. Heldigvis kom begge uskadd fra hendelsen.

Mads Østerberg kjørte ikke Rally Korsika, mens Ole Christian Veiby fikk problemer med girkassen på en av fartsprøvene og ble nummer fire i WRC2 med sin Skoda Fabia R5-bil.

Sammenlagt i VM leder Ogier etter å ha vunnet tre av fire VM-løp så langt, og står med 84 poeng. Deretter følger Neuville med 67 poeng, Tänak med 45 poeng og Mikkelsen på fjerdeplass med 41 poeng.

Neste VM-runde er et grusrally i Argentina om to uker.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *