Annonse
HjemNyheterSkremt over høye dødstall i sommertrafikken

Skremt over høye dødstall i sommertrafikken

Høy fart, ukjente veistrekninger, dårlig sikret veier og lite hvile gjør sitt til at mange opplever det verst tenkelige utfallet i sommertrafikken.

Den daglige lederen av Trafikksikkerhetsforeningen (TSF), Geirr Tangstad-Holdal, har selv opplevd hvor tragisk sommertrafikken kan være. I 2006 mistet han tre nære familiemedlemmer i en frontkollisjon på en usikret E39 i Rogaland i sommertrafikken. Hans lillesøster, svoger og niese på fem år omkom.

I løpet av de fem siste årene har 46 personer omkommet og 229 blitt hardt skadd i snitt hver eneste sommer. Nå tar TSF turen ut på veien i sommer-Norge for å informere trafikantene om farene.

‒ Jeg tror det er mange faktorer som er årsaken til alle disse tragiske ulykkene, sier Tangstad-Holdal.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Vi vet at høy fart har vært en sannsynlig medvirkende årsak til 30 prosent av dødsulykkene i 2017. Og med flere trafikanter på veiene i sommermånedene så gir dette økt risiko for frontkollisjoner og utforkjøringer, hvis uhellet først er ute, fortsetter Tangstad-Holdal.

Han sier at det er viktig med hvile når det kjøres lange strekninger, selv før man føler seg sliten.

‒ Selv korte stopp med en strekk hjelper godt på. Samtidig vil jeg oppfordrer trafikantene til å tenke mer over konsekvensene av å drikke alkohol og promillen dagen derpå, sier lederen.

Av de trafikkdrepte i fjor var 45 prosent innblandet i møteulykker, mens 27 prosent var singelulykker. Fotgjengerulykkene utgjorde 10 prosent av de omkomne i fjor, mot 11 prosent i 2016.

‒ Vi er dessverre på etterskudd når det gjelder å sikre våre høytrafikerte veier. Skulle vi ha sikret alle høytrafikerte veier slik veinormalen sier vi skulle, så gjenstår cirka 1.800 kilometer riksvei som i dag står usikret. Dette gjør at alle trafikantene må være oppmerksomme på de veiene som ikke er sikret, og ta et ekstra ansvar når man ferdes på slike veier, sier Tangstad-Holdal.

Han understreker at alle trafikantene har et stort ansvar når de ferdes på veiene, og at vi ikke har noen å miste.

‒ Til alle som skal ut i trafikken i sommer – vel fram og trygt hjem igjen, avslutter Geirr Tangstad-Holdal.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse