Hjem / Nyheter / Skoda viser RS-designet
Slik ser designet på den kommende Skoda Kodiaq RS. (Begge foto: Skoda)
Slik ser designet på den kommende Skoda Kodiaq RS. (Begge foto: Skoda)

Skoda viser RS-designet

Tsjekkiske Skoda har vist fram designet på den kommende sportsutgaven Kodiaq RS.

Etter å ha publisert en rekke bilder av forskjellige detaljer av den nye modellen som lanseres under Paris Motor Show, har Skoda nå sluppet bilder som viser selve designet både forfra og bakfra. Kodiaq RS blir Skodas aller første RS-SUV.

Annonse

Dette er kun sketsjer, så vi skal ikke tolke altfor mye ut av de to bildene. Men at det er fokusert mer på en mer aggressiv stil med RS-modellen er det ingen tvil om, og Skoda sier selv dette om bilen:

«Det emosjonelle designet kommer til syne takket være samspillet mellom de elegante linjene, sportslige konturene og den typisk robuste naturen til en SUV.»

Den skal altså avdukes under Paris Motor Show som starter 2. oktober, så de har ikke avslørt altfor mye rundt den nye modellen ennå. Men noe vet vi.

Motoren er på 240 hestekrefter, og den har firehjulsdrift med et adaptivt hjuloppheng. Også krystalliserte LED-lykter er standardutrustning, og den kommer med Virtual Cockpit som inkluderer en sports-visning hvor speedometer og turteller er i fokus.

Den får også det nye Dynamic Sound Boost-funksjonen. Dette er et nytt lydsystem som tolker data fra elektronikken i bilen til å bestemme intensiteten på motorlyden avhengig av kjøremodusen. Sett den i sport og den bråker mer, enkelt og greit.

Annonse

Som vi kan se av bildet under har stjeler de digre felgene mye av fokus, og Skoda har da også skodd Kodiaq RS med noen digre 20-tommers felger som standard, og de har også redesignet både for- og bakstøtfangeren.

Skodas foreløpig siste RS-modell er en Octavia, mer eksakt kalt RS 245. Dette er selvsagt på grunn av antall hestekrefter, og ble introdusert i 2017. Den har en digital begrenset toppfart på 250 km/t, og gjør 0-100 km/t på 6,6 sekunder.

Kodiaq RS blir altså den aller første SUV-modellen fra Skoda som får RS-merket, og produsenten har også kommet med en spesialversjon av Kodiaq kalt L&K (grunnleggerne til Skoda het Laurin og Klement) tidligere.

Skoda har også en mindre SUV i utvalget kalt Karoq, og tilbyr totalt sju forskjellige modeller i Norge.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

En ny lynladestasjon er åpnet i Tyskland, og denne leverer 450 kW. (Foto: BMW)

100 km rekkevidde på under 3 minutter

BMW og Porsche har satt opp den aller første lynlade-stasjonen i prosjektet FastCharge, og her …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *