Annonse
Hjem Nyheter Skoda og Top Gear-profil satte ny rekord

Skoda og Top Gear-profil satte ny rekord

Det finnes mange rekorder rundt verdens tøffeste racerbane, Nordschleife. En av de tilhører nå Skoda.

Skoda trives virkelig i familien til Volkswagen-gruppen, og satte i mai ny salgsrekord med 112.400 solgte biler i løpet av måneden. Og det rekordhøye salget kommer etter at de har oppdatert modellserien de senere årene, og de har også truffet markedsmessig blink med flere av de nye biler.

Og de har ingen planer om å slippe opp på gasspedalen. Tvert imot, de gasser på.

En av de kommende modellene er verstingversjonen av sjuseteren Kodiaq, den med RS-merket. Billen blir lansert til høsten, og er altså en svært potent bil i en skikkelig svær familieutgave. Og ja, den er svært potent.

Skoda tok den nemlig med til Nordschleife, kjent som «det grønne helvete». Denne nærmere 21 kilometer lange banen er en skikkelig utfordring for både bilene og førerne, og mange optimistiske bilførere har fått knekt selvtilliten på den utilgivelige banen.

Saken fortsetter under Annonsen

Skoda inntok altså banen som er åpen for alle med sin Kodiaq RS, og bilprodusenten er svært opptatt av å understreke at dette var en helt original RS. Altså en produksjonsutgave som alle kan kjøpe i butikken, og ikke en spesialutgave utgave satt opp for å håndtere den nådeløse Nordsløyfa.

Skoda sier dog ingenting om dekkene, som er svært viktig for en rask runde. Så vi vet rett og slett ikke om det er disse dekkene kundene som kjøper Kodiaq RS får med.

Det finnes som sagt mange rekorder rundt banen, og en av de mer spesielle er den raskeste runden for en sjuseters SUV. Det var altså den Kodiaq RS jaktet på.

Og selv om bilen var helt original, var ikke føreren akkurat en familiefar.

Nei, det var en ganske motsatt en, nemlig motorsportføreren Sabine Schmitz. Hun er kjent fra tidligere Top Gear-episoder, og har gjennomført mer enn 30.000 på Nordschleife.

‒ Planen? sa en spørrende Schmitz før rekordforsøket.

‒ Full gass og prøve å holde meg på banen. Å bremse sent som mulig inn i svingene, og gi gass raskest mulig ut av dem.

Dermed var det bare å klyve inn i bilen som er utstyrt med en 2,0-liters BiTDI-motor som yter 239 hestekrefter, sette bilen i sportsmodus og gi gass.

Med seg som passasjer hadde hun Frantisek Drábek, sjef for produksjonen i Skoda.

De gjennomførte runden på 9,26 minutter, og dermed er Skoda Kodiaq RS den aller raskeste sjuseters SUV rundt banen.

‒ Wow, dette var gøy, utbrøt hun.

‒ Dette gikk fort, lød det fra Drábek.

‒ Bilen var veldig stabil, og bremsene fungerte perfekt. Vi hadde veldig mye moro, understreket Schmitz.

Skoda har dessverre ikke kommet med en video som viser hele runden fra innsiden, men har om ikke annet publisert et sammendrag fra rekordrunden. Og som vi kan se, produksjonssjefen var ikke akkurat like entusiastisk under runden som føreren selv.

Her har dere verdens raskeste sjuseters SUV rundt Sløyfa, verdens tøffeste racerbane.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker