Annonse
HjemNyheterSkal lage DB5 med James Bond-utstyr

Skal lage DB5 med James Bond-utstyr

Mange anser Goldfinger som den beste James Bond-filmen, og Aston Martin DB5 som den ultimate spionbilen. Vi får ikke en ny Goldfinger, men derimot helt nye DB5 med spionutstyr.

Da Ian Fleming skrev novellene om James Bond kjørte den hemmelige agenten rundt i en Bentley Mark III, men da 007 tok steget ut på det store lerretet hadde filmteamet tatt seg kunstriske friheter.

Bond kjørte av alle ting en Sunbeam Alpine Series II i den aller første filmen, før han deretter rattet rundt en Bentley Mark IV i den neste.

Men da spionen dukket opp i den tredje filmen, Goldfinger i 1964, var endelig Aston Martin på plass. Og det var ikke hvilken som helst bil heller.

Saken fortsetter under Annonsen

Det var nemlig den legendariske DB5.

Produsentene kunne ikke truffet mer blink. Dette var enkelt og greit den ultimate Bond-bilen ‒ lekker, rask og full av spionutstyr.

Bilen var også på plass i den påfølgende Operasjon Todensky (Thunderball) som kom året etter, og har i ettertid dukket opp i en rekke Bond-filmer ‒ GoldenEye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006), Skyfall (2012) og Spectre (2015).

Aston Martin viste fram DB5 for første gang i oktober 1963, og var en direkte etterfølger av DB4. Totalt ble det bygd 898 DB5 coupé, og produksjonen ble avsluttet i 1965.

Det er altså 53 år siden den aller siste DB5 ble laget, men det stopper altså ikke Aston Martin fra å børste støvet av den berømte modellen.

Aston Martin har slått seg sammen med EON Productions, produksjonsselskapet bak Bond-filmene, og hentet inn effektspesialisten og Oscar-vinner Chris Corbould. De tre skal sette sammen «ekte» Bond-varianter av DB5.

Det betyr altså en bil full av spionutstyr, som for eksempel en nummerplate som du kan snu ved å trykke på en knapp.

‒ Vi er veldig stolte av forbindelsen mellom Aston Martin og James Bond, og det er bemerkelsesverdig at DB5 fortsatt er den ultimate James Bond-bil etter så mange år, sier Aston Martin-sjef Andy Palmer.

‒ Å eie en Aston Martin har lenge vært en ambisjon for mange James Bond-fans, men å eie en Silver Birch DB5, komplett med «gadgets» og bygget som en kvalitetsbil på den samme fabrikken som de originale James Bond-bilene?

‒ Vel, det er vel den ultimate samlerens fantasi. De flinke folkene hos Aston Martin Works og spesialeffektfolkene fra James Bond-filmene er i ferd med å gjøre denne fantasien til en realitet for 25 meget heldige kunder, sier han.

De skal altså bygge 25 slike biler. Eller, de skal faktisk bygge 28.

Så stolte er de faktisk av dette prosjektet at de vil bygge en som de beholder selv, en som EON Productions skal ha, og en som de skal auksjonere bort til veldedig formål. De 25 andre bilene blir solgt til kunder.

Men du kan dessverre ikke kjøre rundt på veiene som en ekte spion. Aston Martin opplyser av spesialmodellene ikke er godkjent for offentlig veier, så denne kan du kun stille ut eller kjøre på lukkede områder med.

Det var kanskje ikke så kult.

Det er heller ikke prisen.

Aston Martin har like greit satt den til 30 millioner kroner.

Det skal koste å kjøre som selveste James Bond.

Her er flere bilder av den legendariske James Bond-bilen:

Følg bil24 på Facebook

Les også: Dette er tidenes filmbiler

Les også: Superbil, fly og ubåt

Les også: Nytt vakkert udyr fra Aston Martin

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse