Annonse
Hjem Nyheter Sju døde på veiene i januar

Sju døde på veiene i januar

2018 fikk ingen god start, selv om antall omkomne på norske veier i januar var under snittet for de siste årene.

Seks menn og en kvinne døde i januar-trafikken, noe som er tre mindre enn snittet for de fem foregående årene. Men det er én mer enn 2017, da seks døde i trafikken.

– Det er syv omkomne for mye og nå må vi jobbe for å få ulykkestallene enda lavere i 2018, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

Fem omkom i kollisjoner, mens to døde i singelulykker, viser statistikken for januar. To omkom i Nordland, mens de fem andre som omkom fordelte seg på fylkene Østfold, Akershus, Hedmark, Vestfold og Troms.

Vi er fortsatt inne i en utfordrende periode førermessig, og skiftende vær kan føre til vanskelige forhold. Det kan også bli sporete på snødekte veier, så det gjelder å ta hensyn.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Raske vekslinger mellom store snømengder, streng kulde og perioder med mildvær byr på utfordringer for selv de mest erfarne sjåfører, fortsetter Johansen.

Trygg Trafikk ber bilførerne å sørge for at bilrutene er fri for snø og is.

– Det er ditt ansvar som sjåfør å sørge for at du har god sikt. Derfor må alle rutene skrapes og bilen måkes skikkelig. En bil med masse snø på taket kan være svært farlig for biler som kommer bak. Legg inn ti minutter ekstra på morgenen slik at du har tid til både skraping og måking, sier Johansen.

Til sammen omkom 107 på norske veier i fjor.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker