Annonse
Hjem Nyheter Sjekk ut den nye CLS

Sjekk ut den nye CLS

I 2003 kom den en bil som hadde en uvanlig og spennende form, nemlig Mercedes CLS. Nå er tredje generasjon klar, som du kan sjekke ut i en video her.

Det som gjorde CLS så spesiell tilbake i 2003 var at Mercedes hadde bestemt seg for et design en plass mellom sedan og coupé, med hovedtrekk fra sistnevnte. Den så altså ut som en coupé, men hadde fire dører som en sedan. En uvanlig kombinasjon den gang.

Da den kom året etter ble den en megahit, og nærmere 200.000 av den første generasjonen forsvant ut av portene, før den andre generasjonen overtok i 2011.

Spoler vi ytterligere seks år fram i tid finner vi den tredje generasjonen, som kommer i mars neste år.

Som ventet har den nye generasjonen også fått et aggressivt uttrykk, spesielt foran. Hele fronten med en framtredende grill, hissige lykter og store luftinntak kan minne litt om sportsmodellene vi finner i AMG GT-familien, og den nye CLS rører da også greit på seg.

Saken fortsetter under Annonsen

Utstyrt med den største av de tre motorene, CLS 450 4Matic, skyter den fart fra 0 til 100 km/t på 4,8 sekunder. 450 har en motor på 367 hestekrefter.

Mercedes har også utstyrt den oppgraderte modellen med en 350 d 4Matic på 286 hestekrefter som gjør unna 0-100 km/t på 5,7 sekunder, mens den mellomste 400 d 4Matic har 340 hestekrefter og det høyeste dreiemomentet av de tre med 700 Nm. Den gjør 0-100 km/t på 5,0 sekunder.

Det er heller ikke noe å si på utstyrsnivået, og CLS har både arvet ratt og teknologi fra S-klassen. Flere sikkerhetssystemer er standard på CLS Coupé. Dette inkluderer bremseassistent, filassistent, oppmerksomhetsassistent, fartsholder og et høredempende varselsignal, som sender ut en høyfrekvent lyd i forkant av en uunngåelig ulykke for å redusere potensielle hørselsskader.

Men selv om CLS har mye standard utstyr må kundene punge ut om de vil ha alle hjelpemidlene som er tilgjengelig. Her er det snakk om en kjøreassistentpakke med systemer som aktiv distansekontroll, aktiv fartskontroll, aktiv styrekontroll, aktiv filkontroll, aktiv bremseassistent med kryssende trafikkfunksjon, blindesonevarsler etc. Mercedes er smart nok til å tilby en plusspakke i tillegg, og her finner man et system som skyver personene i framsetene i bilen sidelengs for å beskytte de ekstra mot en sidesmell.

Av andre nyheter kan vi nevne det Mercedes selv har kalt «Energizing comfort control» som består av seks program som kobler sammen ulike komfortsystemer i bilen. Eksempelvis klimaanlegg, atmosfærebelysning, massasje og duftfunksjoner, noe som skal gi mer komfortable kjøreturer og pauser.

Nordmenn har for lengst fått øynene opp for CLS, og Mercedes-Benz personbiler Norge ser fram til den nye modellen kommer for salg.

‒ Et betydelig antall norske kunder har forelsket seg i coupé-variantene til Mercedes-Benz, men enkelte har savnet de praktiske aspektene ved en sedan. Nye CLS Coupé er et perfekt kompromiss og representerer på mange måter den ultimate balansen mellom elegant design og praktiske egenskaper, sier Kjetil Myhre, direktør Mercedes-Benz personbil.

Norske priser er ikke kjent, men prisen i Tyskland er sluppet. Den lyder på eksakt 672.487,23 kroner (ja, siden Mercedes puttet inn 50 cent i utsalgsprisen tok vi med ører) for den billigste versjonen, 350 d.

Se video av den CLS helt øverst.

Følg bil24.no på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker