Annonse
Hjem Nyheter Sjekk, en sedanutgave av A-klasse

Sjekk, en sedanutgave av A-klasse

Mercedes lanserte den nye A-klassen i mai, og nå kommer det jaggu en sedanutgave av modellen.

Tilbake i mai var det kombimodellen som stjal søkelyset da 4. generasjon av A-klasse ble presentert, men tyskerne hadde altså en sedanversjon på lur. Den viser de oss nå.

Vi skrev faktisk om sedanutgaven for bare noe dager siden, ettersom den har satt ny «verdensrekord» på luftmotstand. Les mer om det i en av lenkene nederst.

Så det var ingen hemmelighet at Mercedes hadde en sedanutgave av A-klasse, men noe overraskende er det likevel.

‒ Etter den suksessfulle starten til A-klasse, skjer ting raskt hos Mercedes-Benz med tanke på den nye kompakt-familien, sier styremedlem Britta Seeger hos Daimler.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Som et svar til ønskene fra mange av våre kunder, tilbyr vi nå også en sedan i A-klasse for aller første gang, legger hun til.

Sedan-utgaven er litt større enn kombiutgaven, og er 4.549 centimeter lang (4.419 for kombi), 1.796 centimeter bred (det samme som kombi) og 1.446 centimeter høy (1.440).

Akselavstanden, som er viktig med tanke på innvendig plass, er den samme og måler 2.729 centimeter på begge modellene. Mercedes sier at de har fokusert på kort overheng både foran og bak, slik at akselavstanden blir lengst mulig.

Sedanutgaven har den fordelen at den har et adskilt bagasjerom, og dette rommer 420 liter. Mercedes har også gjort åpning så stort som mulig, og er 950 mm bredt og 462 mm høyt. Dermed bør det være relativt greit å laste ting inn bak der også.

A-klasse sedan kommer som to versjoner til å begynne med, A 200 og A 180d. Det betyr at den kommer med en diesel og en bensin, og motorene er selvsagt de samme som sitter i søstermodellen.

Forskjellen mellom de to søstrene er selvsagt designet og litt størrelse.

Og en sedanutgave av A-klasse er slett ikke det dummeste Mercedes har gjort. Den ser ganske så bra ut, gjør den ikke?

Her har du bilder, så kan du bedømme selv:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker