Annonse
Hjem Nyheter Sjekk, en Lambo på snø!

Sjekk, en Lambo på snø!

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Lamborghini viste fram SUV’en Urus i Beijing for fem år siden, og siden har det vært stilt.

Men ikke musestilt. For Lamborghini har ikke latt konseptet støve ned på lageret, som jo er skjebnen til mange av konseptmodellene som blir vist fram.

Nei, de har store planer rundt modellen, og snart er ventetiden over. 4. desember viser de den endelig fram i produksjonsdrakt hjemme i Sant’ Agata Bolognese.

De har allerede teaset folket med en video av en kamuflert Urus i kjøremodusen «Sabbia», som betyr Sand. Det skjedde i forrige uke.

Nå hever de tempen nok en gang. Eller skal vi si at de skrur den ned?

Saken fortsetter under Annonsen

For nå viser de at den nye super-SUV’en også funker i nordisk klima. Vinterlig klima.

Videoen viser bilen i kjøremodusen «Neve», som ifølge Google Translate ikke overraskende betyr Snø. En bil for vinter-Norge dette her.

I kjent stil avslører ikke Lambo mye om Neve heller. Men de sier noe. Mer eksakt en hel setning.

«Urus, verdens første super-SUV, håndterer snø med «Snø» kjøremodus, leverer utmerket kontroll under høy hastighet».

Så der har du det.

Skal vi tro videoen overdriver de ikke. Bilen dundrer nemlig av gårde på snødekte veier som om den skulle kjøre på tørre veier, og legger meterne bak seg i en voldsom hastighet.

Hvor mye Urus har arvet fra sine fjerne familiemedlemmer vites ikke, men det er nå slik at Lamborghini eies av Audi. De har sin store SUV Q7. Og nå blir det litt komplisert.

For Audi eies igjen av Volkswagen-gruppen, som igjen eier Bentley. De har på sin side luksus-SUV’en, Bentayga.

Og hvem eier Volkswagen-gruppen? Jo, den største eieren er Porsche, som blant annet har sports-SUV’en Cayenne.

Hvor mye teknologi som deles er ikke greit å vite, men Lamborghini har utvidet sin fabrikk i Sant’ Agata Bolognese fra 80.000- til 160.000 kvadratmeter for å produsere Urus. Kapasiteten er nå doblet til 7.000 biler i året. Den nye delen skal kun produsere den nye SUV-modellen.

Men Lambo nøyde seg ikke bare med det. De har faktisk bygd en helt ny testbane som er utstyrt med ikke færre enn 13 underlag. Denne SUV’en skal visst kunne takle alt.

Urus får etter ryktene en twinturbo V8 på 4 liter, som om vi legger filmen til grunn sparker greit fra seg. Spesifikke spesifikasjoner er ikke kjent, men tall som 650 hestekrefter har vært nevnt.

Lamborghini avslører også flere andre kjøremoduser i videoen. Vi ser «Terra», som betyr Jord og «Corsa», som betyr Løp. Og «Strada» som betyr Vei, og til slutt «Sport».

Videoen finner du øverst i saken.

I alt seks moduser, og en av dem er altså spesiallaget for norske vinterveier. Vi takker og bukker.

Og lover å bestille en den dagen lottoen slår inn.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker