Annonse
Hjem Nyheter Sjekk denne A-klassen!

Sjekk denne A-klassen!

Brabus har kastet seg over den helt nye Mercedes A-klasse, og resultatet er som ventet av det hissige slaget. Og den kommer med vinterhjul!

Den nye A-klasse som ble lansert tidligere i år er i utgangspunktet en svært imponerende sak med et moderne ytre og digitalt indre. Den oppgarderte modellen tetter også gapet til S-klassen kraftig, og byr blant annet på den nye multimedialøsningen MBUX som du kan snakke til.

Men for noen er ikke det nok. Og da tenker vi spesielt på tuningselskapet Brabus som er eksperter på Mercedes-modeller.

De ble så imponert over den nye A-klassen at de bestemte seg for å gi den en aldri så liten overhaling. Den var altså verd en Brabus-oppdatering, som har resultert i dette:

Saken fortsetter under Annonsen

Det innebærer som mange vet både nye detaljer både utvendig og innvendig, og ikke minst mer hestekrefter. Mer eksakt snakker vi her om ny aerodynamikk, hjul, oppheng, motorytelse og interiørdetaljer, og er myntet på modellen med AMG Line.

Utvendig er det enkelt å se at dette er en Brabus-utgave.

Frontspoileren er designet for å gjøre fronten lavere, og den aerodynamiske løsningen skal også gjøre bilen mer stabil i høyere hastigheter med en bedre luftflyt.

Dette er da også et gjennomgående tema, noe takspoileren og bakenden også er bevis på. Bakparten har også fått et diffuser-designet, som passer fint inn i stussen som domineres av fire piper som ber bilene bak om å ligge unna.

Slik ser det ut:

Hjul er selvsagt viktig, og Brabus tilbyr sett i både 17-, 18-, 19- og 20 tommer, og gledelig for oss nordmenn opplyser de også at det finnes sett med vinterdekk til den lille hissigproppen.

For det er en sterk, liten sak dette.

Brabus har satt på et tuningsett de kaller PowerXtra B 25 S tilgjengelig for både de forhjuldrevne og firehjulsdrevne variantene av A 250, og settet gir 46 ekstra hestekrefter og et økt dreiemoment på 80 Nm.

Det betyr i sum at Brabus-modellen har 270 hestekrefter å ta av, og disse får hjelp av et dreiemoment på 430 Nm.

Sprinten opp til 100 km/t går dermed ned til 5,9 sekunder, mens toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/t.

Brabus opplyser at de også jobber med et sett for dieselmotorene.

De lover også et nytt lydregister på det nye eksosanlegget, som ved lavt turtall oppfører seg som en sjenert og lavmælt tenåring på sin første date, men blir klassens bølle når gassen tråkkes i bånn.

Hva moroa koster sier ikke Brabus noe om, men vi vet iallfall at den originale A 250 her hjemme starter på 470.000 kroner.

Så litt vil det koste å kjøre den lille tøffingen. Men da får du både i pose og sekk. Den i utgangspunktet imponerende A-klasse-modellen, og de ekstra musklene som Brabus byr på.

Her har du flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker