Annonse
HjemNyheterSjekk den flyfølge-bilen!

Sjekk den flyfølge-bilen!

Hei, Avinor, det er ny følgebil på markedet!

Italienske Bologna kan skryte av flere ting. Byen huser Europas eldste universitet (1088), har et fotballag i den italienske toppdivisjonen, er knutepunkt for flere viktige motorveier, er fødebyen til flere paver ‒ og er ikke minst en del av «motorens land».

I området finner vi nemlig Imola med sin kjente racerbane og Ferraris fødeby Modena hvor også Maseratis hovedkvarter ligger, og Bologna selv er hjemplassen til MC-produsenten Ducati og ikke minst superbilprodusenten Lamborghini ‒ den sinte oksen.

Bologna er også en viktig konferanseby, og mange nordmenn har nok tatt turen til dit for både konferanser og messer. Og de har mest sannsynlig landet på Bologna Guglielmo Marconi Airport, Italias sjuende mest travle flyplass.

Og de har muligens fått seg et lite sjokk om de har tittet ut av flyvinduet, for flyplassen kan skryte av å ha verdens kuleste lederbiler.

Saken fortsetter under Annonsen

Lamborghini har nemlig levert slike biler til flyplassen seks ganger tidligere, og da snakker vi om ekte superbiler som trives aller best på Imola-banen. Og når verden igjen åpner opp etter covid-19 kan også besøkende se en helt ny bil som skal dirigere flyene til riktig plass eller takse de ut til flystripen.

For sjuende gang skal nemlig Lamborghini levere en «følg-meg-bil» til den internasjonale flyplassen, og nå skal jaggu flyene slite med å henge på følgebilen.

For Lamborghini mener virkelig alvor, og har igjen hostet opp noe ekstraordinært som nok fører til stor kamp om å lede flyene på flyplassen.

Sist flyplassen fikk en ny lederbil var det en Lamborghini Huracán RWD med en 5.2-liters V10 som byr på 580 hestekrefter og klarer 0-100 km/t på 3,4 sekunder, men denne gang har de slått til med en enda sterkere Huracán EVO.

Nå snakker vi om en 6.2-liters V10 som huser 640 hk ved 8.000 r/min og et dreiemoment på 600 Nm ved 6.500 r/min. Og med en tørrvekt på 1.422 kilo betyr dette altså 2,22 kg/hk, så her skal jaggu pilotene følge godt med for å ikke miste den sinte oksen av syne.

I rene tall betyr dette 0-100 km/t på 2,9 sekunder, og dobles distansen går dette unna på 9,0 sekunder. Bremsingen fra 100 km/t og ned til 0 går unna på småpene 31,9 meter, mens toppfarten er oppgitt til mer enn 325 km/t.

Bilen har selvsagt fått sin egen «uniform» hvor det også står «follow me in our beautiful Italy» på panseret og dørene, og den er også utstyrt med blinkende lys på taket og selvsagt en radio som holder kontakt med tårnet.

Vi tipper at pilotene har små problemer med å følge etter dette smykket, for denne henger man seg mer enn gjerne på.

Her er flere bilder av verdens kuleste lederbil, en Lamborghini Huracán EVO, en bil du neppe får se på Oslo lufthavn Gardermoen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse