Annonse
Hjem Nyheter Senna testet onkelens superbil

Senna testet onkelens superbil

Senna-navnet har en så legendarisk klang i bilverden at McLaren valgte å kalle en av sine superbiler for nettopp det. Den er nå testet av Bruno Senna. Se video.

Brasilianske Ayrton Senna var kjent som en meget offensiv formel 1-førere som kunne varte opp med halsbrekkende manøvrer ute på banen. Det gjorde han også til verdensmester hele tre ganger, i 1988, 1990 og 1991. Alle de tre med laget McLaren-Honda.

Men karrieren tok slutt altfor tidlig, og som mange vet omkom Senna under San Marino Grand Prix i 1994, kun 34 år gammel.

Minnene om Ayrton Senna lever selvsagt videre, og McLaren har hedret han på den ultimate måten ‒ nemlig å døpe en bil etter racerføreren.

Den britiske produsenten har superbiler som P1 og F1 bak seg, men ingenting kan sammenlignes med McLaren Senna. Dette er den mest ekstreme gatebilen de noensinne har laget.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen kan sammenlignes med en formel 1-bil, og veier kun 1.198 kilo. Legger vi til at V8-motoren yter 800 hestekrefter og har et dreiemoment på 800 Nm, så skjønner vi at dette er noe ellevilt.

Og som sagt, dette er en bil som det er mulig å få skilter på, så den hører ikke kun hjemme på racerbanen. Den kan like godt brukes til å hente melk og brød i den lokale butikken.

McLaren har satt en grense på 500 biler, og prisen bikker greit 10 millioner i Norge. Det skremte ingen.

Faktisk forsvant alle bilene fra «butikkhylla» allerede før den var lansert, så nå må du på bruktbilmarkedet om du har planer om å handle inn en slik en.

I en av lenkene litt lenger ned kan du lese mer om den ekstreme bilen. Den er helt spinnvill!

Skulle ikke en «vanlig» McLaren Senna holde, så har de faktisk vist fram en baneversjon av modellen også, McLaren Senna GTR Concept. Denne har som du ser av bildet under svære aerodynamiske deler, og skal ifølge produsenten være den raskeste bilen som finnes foruten formel 1-bilene. McLaren sier de skal produsere 75 slike biler.

Men tilbake til McLaren Senna. Familien til Ayrton var på plass da den ble lansert i London i desember, og nå har også nevøen Bruno Senna fått testet bilen på bane. Bruno fulgte i onkelens hjulspor, og deltok i formel 1 i 2010-2012. Han kjører nå i FIA World Endurance Championship.

Bruno fikk altså teste superbilen oppkalt etter onkelen, og det kan du se og høre mer om i videoen helt øverst i denne artikkelen.

Vi kan dog avsløre at den var en smilende Bruno som snakket til kameraet i etterkant. Og det skjønner vi veldig godt!

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,847FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker