Annonse
Hjem Nyheter Selvparkerende biler på tysk flyplass

Selvparkerende biler på tysk flyplass

Volkswagen-gruppen tester nå ut en helt ny teknologi rundt selvparkerende biler på flyplassen i Hamburg.

I snitt bruker hver eneste tysker 41 timer i året på å parkere bilen, engelskmennene bruker 44 timer og den notorisk vanskelige parkeringsbyen New York City sørger for å spise 107 parkeringstimer i året. Altså nærmere fem hele dager bare for å få parkert bilen for den gjennomsnittlige newyorker.

Men det er håp.

For i framtiden slipper vi å kjøre byen rundt bare for å få parkert. Det skal blant annet Volkswagen-gruppen sørge for.

Den gruppen består som kjent av mange merker, og de tre som nå tester selvparkerende biler i et pilotprosjekt på flyplassen i Hamburg er Volkswagen, Audi og Porsche.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Med nye mobilitetsløsninger ønsker vi å gi folk mer tid og livskvalitet ved å redusere tid og stress i trafikken. Vår visjon er mobilitet som er tilgjengelig for alle, overalt og til enhver tid med et trykk på en knapp ‒ og autonome kjøretøy spiller en avgjørende rolle her. Folk bruker for tiden rundt 30 prosent av kjøretiden i urbane områder på jakt etter en parkeringsplass. Autonom parkering som vi tester på Hamburg flyplass er et viktig skritt på vei til autonom kjøring ‒ som et integrert fullservice-konsept via en app. Vi legger konsekvent fokus på mennesker og deres behov, sier Johann Jungwirth i Volkswagen-gruppen.

Og vi snakker virkelig om selvparkerende biler.

Via en app er det mulig å booke en parkeringsplass, og ved inngangen av parkeringshuset må alle forlate bilen. Den kjører altså inn i parkeringshuset helt av seg selv, og finner deretter en parkeringsplass.

Når reisen er over og bilen skal hentes, er det bare å sende en kort melding via appen. Deretter kommer bilen kjørende til utgangen av parkeringshuset noen få strakser senere.

Dette er første steget i parkeringsutviklingen, og noe de altså prøver ut nå. Vi kan forvente oss dette litt inn i 2020-tallet.

Det neste steget for selvparkerende biler er parkere i gatetrafikken.

‒ Det vi tilbyr til kundene skal fungere, være absolutt til å stole på og sette sikkerheten øverst. Dette her er den nåværende teknologien i Volkswagen-gruppen ‒ og vi akter å holde løftet, sier Jungwirth.

Prosjektet i Hamburg er et prosjekt mellom Volkswagen og myndighetene i byen, som ser mange muligheter ved å bruke ny mobilitet.

‒ Ved hjelp av våre partnere vil vi redusere stress og tidsbruk. Det selvparkerende pilotprosjektet på flyplassen viser hvilke muligheter det ligger i ny teknologi, sier Frank Horch i bystyret.

Andre prosjekter i Hamburg som Volkswagen styrer med inkluderer V2X hvor bilene kommuniserer med trafikklysene for å få optimal trafikkflyt, MOIA som er et selvkjørende turdelingsprosjekt og MAN som er selvkjørende lastebiler.

Se hvordan den selvparkerende løsningen på flyplassen i Hamburg fungerer i videoen helt øverst.

Følg bil24 på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker