Annonse
HjemNyheterSelvkjørende Tesla dundret inn i brannbilen

Selvkjørende Tesla dundret inn i brannbilen

Utrolig nok kom ingen til skade da en Tesla på autopilot dundret inn i bakenden på en svær brannbil.

Den utrolige hendelsen skjedde i Culver City i Los Angeles sist mandag, og Teslaen skal ifølge brannvesenet holdt en fart på hele 104 km/t da den smelte inn i brannbilen.

Og det hele skjedde mens bilen var på autopilot. Den kjørte altså av seg selv.

Brannvesenet hadde parkert på motorveien for å hjelpe en motorsyklist da Teslaen pløyde inn i en av brannbilene.

«Utrolig nok ble ingen skadet. Vennligst vær oppmerksom når du kjører», skriver brannvesenet i Culver City på Instagram.

Saken fortsetter under Annonsen

På Twitter skriver de at bilens sjåfør forklarte at bilen ble kjørt i autopilot-modus:

Autopilot betyr ikke det samme som fullstendig selvkjørende, men hjelper føreren med forskjellige kjøreoppgaver og føreren trenger ikke å styre for en viss tidsperiode. Autopilot skal i teorien være mer sikker enn å kjøre bilen selv.

Tesla har flere ganger tidligere fått kritikk for sin autopilot, og et nasjonalt veisikkerhetsorgan i USA ga i fjor Teslas autopilot delvis skylden for en dødsulykke som skjedde i mai 2016. Mannen som omkom var bak rattet på en Tesla S som kjørte på autopilot, og organet anbefalte Tesla til å gjøre forandringer i autopiloten. Tesla har i etterkant gjort nettopp dette.

Organet konkluderte med at autopiloten ikke reagerte på en lastebil som svingte til venstre foran bilen, og dermed var en medvirkende årsak. Føreren hadde satt cruise control på 119 km/t mindre enn to minutter før ulykken, og hadde hatt hendene på rattet i kun 25 sekunder i løpet av kjøreturen på 37 minutter.

I etterkant er en av endringene til Tesla en begrensning av tidsperioden man kan ha hendene borte fra rattet.

I forrige uke oppsto en annen situasjon med Tesla og autopilot. Politiet ble nemlig tilkalt da en bil hadde stoppet opp midt på en bro i San Fransisco. Det visste seg at mannen var beruset og hadde sovnet bak rattet. Men han nektet for å ha fyllekjørt. «Bilen var på autopilot», var forklaringen. Les mer om den saken i lenken under.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse