Annonse
Hjem Nyheter Selvkjørende biler skal Cruise i New York

Selvkjørende biler skal Cruise i New York

General Motors Cruise skal teste selvkjørende i selveste New York City neste år.

Dette blir den ultimate testen for de selvkjørende bilene. For trafikken i Manhattan er beryktet, og det er et virvar av folk og biler. Og gule taxier. Som snart bare er til pynt.

For først kom Uber og stjal kunder, og snart dukker Cruise opp med sine autonome biler. Men først skal de gjennom en testfase.

Cruise ble i fjor kjøpt opp av GM, og forretningsidéen er at folk kan bestille en bil via en app og så kommer den og plukker deg opp. Forskjellen i forhold til for eksempel Uber er at bilen er førerløs, og styrer seg selv via sensorer, radarer og kameraer.

GM har for lengst utvidet satsingen, ettersom denne teknologien også kan løftes inn i ordinære modeller. I april i år utvidet de staben som jobber med Cruise til 1.100 medarbeidere, og investerte i underkant av 100 millioner i fabrikken i San Fransisco.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det ruller allerede testbiler rundt på de amerikanske veiene, og testområdene inkluderer San Fransisco, Scottsdale, Arizona og Detroit.

Men den ultimate testen kommer i New York. Guvernør Andrew M. Cuomo bekreftet tirsdag at Cruise har søkt om å teste autonome biler i byen, og vil begynne allerede tidlig neste år.

Testbilene vil ha en ingeniør som overvåker turen fra førersetet, og en person i passasjersetet ved siden av.

‒ New York City er en av de mest tettbefolkede plasser i verden, og gir oss en mulighet til å teste programvaren mot uvanlige situasjoner. Det gjør at vi kan utvikle programvaren i et raskere tempo, sier Kyle Vogt i Cruise.

USA er hypp på den autonome teknologien, ettersom de opplever oppgang i alvorlige trafikkulykker. De fleste av disse oppstår på grunn av menneskelige feil. Selvkjørende biler er ansett som mye mer trafikksikre.

Følg bil24.no på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,759FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker