Annonse
Hjem Nyheter Selvkjørende biler i seks ulykker

Selvkjørende biler i seks ulykker

Uansett hvor små ulykkene, skal de som tester ut selvkjørende biler melde fra i California. Og det gjorde de seks ganger i september.

De to viktigste tingene rundt framtidige autonome kjøretøy er at både utslippene og ulykkene vil gå ned. Men det er umulig å gardere seg helt mot det siste.

Det har General Motors fått erfare. De har en testflåte ute på de amerikanske veiene, og seks av bilene var involvert i ulykker i California i september.

Men ingen av disse hadde ifølge GM’s selvkjørende selskap Cruise Automation de selvkjørende bilene skylda for. Det var heller ingen store ulykker.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har de selvkjørende bilene i California vært involvert i 13 ulykker så langt i år.

Saken fortsetter under Annonsen

Septemberulykkene var av de mindre seriøse.

Eksempelvis møtte en Chevrolet Bolt (Opel Ampera-e) en beruset syklist som syklet mot kjøreretningen. Personen bak rattet til Bolten rakk å stanse, men syklisten traff støtfangeren.

En annen ulykke skjedde da Bolten hadde stanset for rødt lys, og en bilist opptatt med mobilen dundret inn i baken på den.

Et annet eksempel var da en bil prøvde på en ulovlig forbikjøring, og mennesket bak rattet på den selvkjørende bilen tok over. Men bilen sneiet Bolten og dro med seg noe utstyr. Bilfører stakk av.

‒ Alle episodene i år har andre kjøretøy hatt skylda for, sier en talskvinne for GM Cruise, Rebecca Mark.

USA vil etter alle solemerker godta en ny føderal lov som gjør det lettere å teste ut selvkjørende biler. Allerede samme dag som et panel i Senatet godtok lovforslaget (må nå godkjennes av Senatet) sa Cruise Automation at de vil skru opp tempoet rundt utviklingen av selvkjørende biler.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,420FansLik
70FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker