Annonse
Hjem Nyheter Selvkjørende bil i 2021

Selvkjørende bil i 2021

Hyundai har satt seg mål om å ha selvkjørende biler på veiene i 2021.

For å nå det målet har de inngått et samarbeid med Aurora, som er eksperter på autonom teknologi. Sammen skal de utvikle biler som innehar et nivå 4 på skalaen som går til 5, noe som betyr selvkjørende biler i alle situasjoner unntatt de helt ekstreme som for eksempel snøstorm.

Men sørkoreanerne vil ikke slippe alle løs med selvkjørende biler i 2021. De ser for seg noen utvalgte biler, og noen utvalgte byer og forbrukere som skal teste dette ut om tre år. Deretter er meningen at de gradvis skal rulle ut selvkjørende biler.

‒ Vi vet at framtidens transport er autonom, og framover må autonome kjøreteknikker vise at de faktisk er trafikksikre før man distribuerer de ut på en sikker og skalerbar måte, sier Woong Chul Yang, nestleder for Hyundai Motor.

‒ Å kombinere vår avanserte kjøretøyteknologi med Auroras ledende plattform av autonom teknologi på nivå 4, vil fremme denne revolusjonen i mobilitet med Hyundai som en av lederne, legger han til.

Saken fortsetter under Annonsen

Stikkordet for den autonome revolusjonen er altså sikkerhet. Mens Norge opplever en nedgang i skadde og drepte på veiene er situasjonen en helt annen i de fleste andre land. For eksempel opplever USA en voldsom oppgang i alvorlige trafikkulykker, og presset er dermed på bilindustrien for å komme opp med nye løsninger.

Og ettersom de aller fleste ulykkene skyldes førerfeil er systemer som overvåker og overtar kontrollen på kjøretøyet det som det forskes aller mest på.

Hyundai har faktisk testet ut slike løsninger på veiene i USA siden 2015, så de har allerede god erfaring med selvkjørende biler.

Hyundai viser for øvrig fram en ny hydrogenbil i dag som også har autonome egenskaper, og ikke minst en rekkevidde på rundt 800 kilometer.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker