Hjem / Elbiler / Selv mora til Musk venter på Model 3
Noen få har allerede fått sin Tesla Model 3. Men brorparte må smøre seg med tålmodighet. (Foto: Tesla)
Noen få har allerede fått sin Tesla Model 3. Men brorparte må smøre seg med tålmodighet. (Foto: Tesla)

Selv mora til Musk venter på Model 3

Om du står på venteliste til en den nye Tesla Model 3 bør du muligens smøre deg med litt tålmodighet. Og det hjelper ikke at du kjenner sjefen sjøl.

Det er fortsatt uklart hvor mange Model 3 Tesla har klart å produsere etter at de faktisk var to uker før rute og skulle i slutten av juli levere de 30 første.

Annonse

Etter det har det gått tråere. En uoffisiell kilde rapporterte nylig at bil med fact VIN-nummer 269 var ferdig, og om det tallet stemmer har de dermed produsert under 300 biler til nå.

De har dermed en jobb å gjøre i forhold til målsetningen til Elon Musk. Han sa i mai 2016 at de satset på å produsere 500.000 Teslaer i 2018.

I juli i år sa Tesla-gründeren at de ville produsere 100 Model 3 i august, og i overkant av 1.500 i september. I desember skulle tallet være 20.000.

En kjent bilmarkedsanalytiker Hybrid Cars har snakket med, tror Musk har vært i overkant optimistisk.

Alan Baum tror det totale tallet for 2018 vil være 245.000 biler, og dette inkluderer altså Model S, Model X og Model 3. Analytikeren tror det tallet går opp til 280.000 i 2019, men det er altså langt unna målsetningen på en halv million biler.

Annonse

Baum forventer at Tesla vil selge over 100.000 Model 3 i 2018, et skyhøyt tall. I tillegg tror han Tesla vil selge til sammen rundt 40.000 Model X og Model S neste år.

Musk har tidligere sagt at han forventer en slags S-bølge i produksjonen. Det vil si at fabrikken må innkjøres først, og deretter vil det ta seg opp.

Analytikeren tror Tesla kan klare 3.200 biler i uka i desember, noe som 12.800 om vi legger til grunn fire hele uker. Det er altså et godt stykke unna Musks tall på 20.000.

For å klare en halv million biler må Tesla produsere 10.000 biler i uka.

Ventelisten for Model 3 er, for å si det mildt, lang. I USA venter over 400.000 kunder på bilen, og køkulturen er så streng at selv ikke mora til Elon Musk, Maye Musk, har fått sin.

‒ Nei, jeg har ikke fått min Tesla 3 ennå. Jeg er rundt nummer 300.000. Selv om jeg har gode kontakter får jeg ikke kutte i køen, sier modellen til New York Time. Ja, 69-åringen er faktisk en modell. Bra jobbet, Maye!

Baum sier at Tesla enkelt kan selge 400.000 Model 3 i året i framtiden. Problemet er bare at de også skal produsere dem.

Tesla Norge har vært smart nok og ikke satt noen dato på leveringene. Den opprinnelige prognosen var til sommeren for de fremste i køen.

Men så var det begrepet «Tesla-tid» da. Den er umulig å forutsi.

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Dette er årets mest sikre bil, Mercedes-Benz A-klasse. (Alle foto: Euro NCAP)

Nye A-klasse årets sikreste bil

Kollisjonstest-organisasjonen Euro NCAP har delt ut årets priser, og Mercedes A-klasse ble kåret til årets …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *