Annonse
HjemNyheterSe formel 1-bilen ta seg opp alpevei

Se formel 1-bilen ta seg opp alpevei

Hvordan går det en hypermoderne formel 1-bil skal takle en vei på 190 år? Ganske greit, faktisk.

Tremolastrasse er en av disse alpeveiene med en drøss av hårnålsvinger og som åler seg opp langs fjellveggen. Veien ble faktisk laget av romerne og påbegynt i 1827, og sto ferdig fem år senere. Tremolastrasse forbinder alpebyen Airolo med det berømte St. Gotthard-passet i Sveits.

Veien passer knapt til biler ettersom den er brostein-belagt, men om noen skal race opp der bør det helst være rallybiler. Og iallfall ikke en bil som er designet for å kjøre på underlag som ikke har en eneste sprekk. Slik som for eksempel en fem år gammel RB8 som faktisk har vunnet formel 1.

Men om noen skulle være gal nok til det bør det iallfall være en som kjenner landet og som kan kjøre et slikt uhåndterlig fartsmonster.

Det finnes en slik person. Nemlig Sébastien Buemi. Sveitseren har tidligere kjørt for Toro Rosso i formel 1 og vært reservefører for Red Bulls formel 1-lag, og kjører i dag for Toyota.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Racing har vært forbudt i Sveits for mange år, så muligheten til å få kjøre en F1-bil på de vakreste veiene i Sveits var fantastisk. Jeg kommer til å huske dette veldig lenge, sier Buemi.

Men stuntet gikk nesten i vasken. For det var kun en kort periode med godt nok vær til å sende fartsmonsteret opp den 12,7 kilometer lange veien som stopper på 2.107 meters høyde.

De klarte altså å gjennomføre stuntet.

Og vi har et lite klipp fra det hele. Sjekk videoen helt øverst.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse