Hjem / Nyheter / Se formel 1-bilen ta seg opp alpevei

Se formel 1-bilen ta seg opp alpevei

Hvordan går det en hypermoderne formel 1-bil skal takle en vei på 190 år? Ganske greit, faktisk.

Tremolastrasse er en av disse alpeveiene med en drøss av hårnålsvinger og som åler seg opp langs fjellveggen. Veien ble faktisk laget av romerne og påbegynt i 1827, og sto ferdig fem år senere. Tremolastrasse forbinder alpebyen Airolo med det berømte St. Gotthard-passet i Sveits.

Annonse

Veien passer knapt til biler ettersom den er brostein-belagt, men om noen skal race opp der bør det helst være rallybiler. Og iallfall ikke en bil som er designet for å kjøre på underlag som ikke har en eneste sprekk. Slik som for eksempel en fem år gammel RB8 som faktisk har vunnet formel 1.

Men om noen skulle være gal nok til det bør det iallfall være en som kjenner landet og som kan kjøre et slikt uhåndterlig fartsmonster.

Det finnes en slik person. Nemlig Sébastien Buemi. Sveitseren har tidligere kjørt for Toro Rosso i formel 1 og vært reservefører for Red Bulls formel 1-lag, og kjører i dag for Toyota.

‒ Racing har vært forbudt i Sveits for mange år, så muligheten til å få kjøre en F1-bil på de vakreste veiene i Sveits var fantastisk. Jeg kommer til å huske dette veldig lenge, sier Buemi.

Men stuntet gikk nesten i vasken. For det var kun en kort periode med godt nok vær til å sende fartsmonsteret opp den 12,7 kilometer lange veien som stopper på 2.107 meters høyde.

Annonse

De klarte altså å gjennomføre stuntet.

Og vi har et lite klipp fra det hele. Sjekk videoen helt øverst.

Følg bil24.no på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Her prøver Audi e-tron seg på et heng som er på 85 prosent. (Alle foto: Audi)

Her kjører Audis elbil opp verdens tøffeste utforbakke

Å kjøre ned verdens villeste utforløype er en utfordring i seg selv. Hva med å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *