Annonse
HjemNyheterSe, en selvkjørende pizzabil

Se, en selvkjørende pizzabil

Fraktkjempen DHL bruker droner til å levere pakker (se video nederst), og personaltransporten kappes om å bli de første med selvkjørende taxier. Og så har vi en pizzakjede.

I framtiden kan du nemlig få levert pizza av en selvkjørende bil. Iallfall om det går som kjeden Domino’s og Ford tror.

De to tester akkurat nå ut konseptet.

I de neste ukene vil kunder i byen Ann Arbor i Michigan få seg en god overraskelse når pizzabilene ankommer med bestillingen.

Saken fortsetter under Annonsen

– Det viktigste i første omgang er å lære mer om de siste 15 meterne av leveringsfasen. Hvordan reagerer kundene når de må hente maten i en selvkjørende bil utenfor huset, i stedet for å få pizzaen på døren, sier ansvarlig for selvkjørende biler og elektrifisering i Ford Motor Company, Sherif Marakby.

Det er to grunner til at matvareleverandører og personaltransporten nå kappes om å komme først til mål med selvkjørende biler.

For det første klarer bilene selv å kjøre mer sikkert enn personer. Antall ulykker vil dermed gå ned. Og for det andre er det kostbart å lønne sjåfører. Den utgiften slipper man med autonome biler.

For de som leverer mat på døra er det enorme summer det er snakk om. Bare i løpet av fem år vil det globale markedet øke fra 100 milliarder kroner til 300 milliarder kroner, viser en rapport publisert på Statista.

– Vi tror at bruken av selvkjørende teknologi kan spille en viktig rolle for å øke veksten i markedet for hjemkjøring av mat. Domino’s er ledende på å bruke teknologi for å sørge for at mer enn en milliard pizzaer hvert år kommer hjem til kundene. Dette er en perfekt partner for å finne ut hvordan denne teknologien kan anvendes og tilpasses brukernes forventninger, sier Marakby.

Personaltransportselskaper som Uber og Lyft tester for tiden ut teknologi slik at vi i framtiden kan bestille biler som kommer helt uten førere.

Alle de store bilmerkene forsker også på autonom teknologi, og de aller fleste nye bilene har allerede en eller annen form for automatikk. En av de tidligste formene var cruisekontroll, og mange har nå den adaptive varianten som gasser og bremser av seg selv. En annen vanlig ting er filassistent, som holder bilen i den samme filen av seg selv.

Tesla har tidligere vist fram en bil som fraktet en av medarbeiderne til jobben helt automatisk. Den parkerte til og med seg selv.

Sjekk ut videoen her.

Det brukes en autonom variant av Ford Fusion Hybrid i pizzaleveringsprosjektet i Michigan.

Her kan du se hvordan DHL bruker droner til å levere pakker.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse