Annonse
HjemNyheterSe, en «billig» Aston Martin

Se, en «billig» Aston Martin

James Bonds favorittmerke har fått en ny modell i sitt utvalg ‒ en ny Vantage som blir den billigste modellen de tilbyr.

Nå har allerede Aston Martin en Vantage, nærmere bestemt V12 Vantage S. Men det er en ekstremutgave, som så mange av de andre modellene også er. Vi snakker om 573 hestekrefter og en bil som ikke er laget for «masseproduksjon».

Den nye Vatange er på en måte det. Aston Martin går mot sitt aller første år med overskudd før skatt siden 2010, og vil åpne kranen enda mer.

Og da passer det fint med en «folkebil» som får en prislapp på 120.900 pund i England. 1,31 millioner kroner i Norge blir det, før avgiftene setter inn. Billig til Aston Martin å være. Ikke billig for alle oss andre. Og hvor de har fått de 900 pundene ifra er jo bare å lure…

Saken fortsetter under Annonsen

Dette er en toseter og får dermed dette tette sportsbildesignet vi kjenner fra blant annet Porsche 911. Denne er faktisk enda mer kompakt ‒ og lettere. Kun 1.530 kilo, ifølge produsenten.

Ja, like vakker som vi kan forvente oss fra Aston Martin er Vantage også, så vår hemmelige agent kan trygt klyve inn i «billigutgave» til luksusmerket uten å bli rød i kinnene.

Selv om vi ikke snakker om noe så vilt som en V12 som Vantage S er utstyrt med er det krefter så det holder i den nye modellen også. Mercedes, som har eierdeler i det britiske merket, har satt sammen motoren for dem, og har endt opp med en twinturbo V8 på 4 liter som yter 510 hestekrefter og med et dreiemoment på 685 Nm.

Det sender den opp til 100 km/t på 3,6 sekunder, og toppfarten er satt til 313 km/t.

AM har satset på rene linjer, og den ser ikke ut som for eksempel DB11. Den har en framtredende men liten front og bak, og musklene er plassert på sidene.

For første gang har også AM brukt elektronisk bak-diff (E-Diff) som er lenket til bilens elektroniske stabiliseringskontroll. Det er faktisk en lang rekke med kontrollsystemer i den nye Vantage, og den har også fått flere kjøremoduser som kan man kan velge fra.

På innsiden, som også har fått en moderne ansiktsløftning, finner vi også en lang rekke med hjelpesystemer og ny teknologi. De har plassert en åtte tommers skjerm i midten, og denne er selvsagt navet i det hele.

Vantage, som først ble «født» for sju tiår siden, har altså blitt ny. Og Aston Martin håper at den blir så populær at de når kapasiteten på 7.000 biler i fabrikken i Gaydon. Leveringene skal begynne i andre kvartal 2018.

I mellomtiden bygger de en ny fabrikk i Wales. Der skal modellen DBX bygges. Og når den kommer ifølge planen i slutten av 2019 blir nok ikke Vantage salgslederen lenger.

For det er nemlig en SUV. Det er bare å glede seg, og håpe på at de dropper de 900 pundene.

Følg bil24.no på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse