Annonse
Hjem Motorsport Schumi's F1 til salgs

Schumi’s F1 til salgs

Den mest legendariske kvalifiseringen i formel 1 fant sted på Jerez i 1997. Og den ene bilen involvert, Michael Schumachers Ferrari, kan bli din.

En av Michael Schumachers tidligere formel 1-biler er faktisk norskeid. Arne Fredly klarte å hanke tak i en av de råeste av de røde Ferrariene, nemlig 2005-modellen. Den har Fredly kjørt flere veteranløp med.

Nå er en annen til salg. Nemlig 1997-modellen som deltok på det som er historiens aller mest dramatiske kvalifisering i F1. Løpet var ikke uten dramatikk heller.

Situasjonen før sesongen aller siste race var slik at både Jacques Villeneuve og Michael Schumacher kunne bli verdensmester, og begge ga alt på kvalifiseringen. Og det ble dødt løp – på tusendelen. Ikke nok med det. Jaggu kvalifiserte ikke Heinz-Harald Frentzen også inn på nøyaktig samme tid. Arrangørene klødde seg i hodet, og bestemt at rekkefølgen skulle bli slik de kjørte ut av pit. Dermed sikret kanadieren seg pole, mens Schumi startet i 2. posisjon og Frentzen i tredje.

Schumacher tok over ledelsen, og stormet mot seier og tittelen. Men så begynte han å miste fart, og Villeneuve kortet raskt ned på avstanden og tok igjen mannen som skulle dominere sporten. Så, på runde 29 prøver Villeneuve seg. Han kaster seg på innsiden, får fronten foran, Schumi svinger først en gang til høyre, ombestemmer seg, før han vrir Ferrarien over til høyre igjen og rett i bilen til Villeneuve. Det trekket likte karma dårlig. Schumacher forsvant ut i grusen, Villeneuves bil klarte seg uten nevneverdig skader.

Saken fortsetter under Annonsen

Dermed glapp tittelen for Schumacher, mens Jacques Villeneuve tok sin eneste tittel.

Bilen tyskeren brukte under løpet skal nå auksjoneres bort. Auctionata bedyrer at modellen Ferrari F310 B med chassisnummer 178 er bilen som ble brukt, noe fabrikksdokumenter beviser.

Prisen er stipulert til en eller annen plass rundt 14 millioner kroner. Det er summen Fredly betalte for sin Schumacher-bil. Er han hypp på en til mon tro?

Forrige artikkelDette er skremmende
Neste artikkelSheik den idioten

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker