Annonse
HjemMotorsportSchumacher-sønn vant prestisje-serie

Schumacher-sønn vant prestisje-serie

Det er en ny Schumacher på gang i motorsport. Mick, sønnen til Michael Schumacher, sikret seg søndag sammenlagtseieren i formel 3.

Tyske Michael Schumacher er tidenes formel 1-fører, selv om britiske Lewis Hamilton stadig rykker nærmere på statistikkene. Schumacher gjorde stort sett som han ville i sine velmaktsdager, som endte med sju VM-titler og 91 seire.

Hamilton ligger godt i rute til å ta sin femte tittel med fire VM-runder igjen, så 33-åringen vil i så fall kun være to titler bak.

Norges-vennen Schumacher fikk snudd livet på hodet under en alpintur i Frankrike med sønnen Mick i 2013. Han falt, slo hodet i en stein og ble lagt i kunstig koma. Siden har familien holdt Schumachers tilstand hemmelig, og svært få vet vet hvordan det går med han. Om han noen ganger kommer tilbake til søkelyset er svært uvisst, men det virker tvilsomt.

Saken fortsetter under Annonsen

Men en som holder Schumacher-tradisjonene ved hevd på racerbanen er sønnen Mick, selvsagt vokst opp med racing. Og han er i ferd med å bli en stjerne selv.

Da Mick rundet 18 år i fjor tok han også steget opp fra de mindre seriene til formel 3 ‒ serien som spytter ut framtidige formel 1-førere i et voldsomt tempo. Med et enormt press gikk det ikke spesielt bra, og endte til slutt på 12. plass med en 3. plass som beste plassering.

Årets sesong startet ganske så likt, og de første 14 løpene endte uten seier. Men så gikk han til topps i det tredje løpet på Spa-banen 28. juli, og da kom den berømte ketchup-effekten.

Han vant ytterligere sju runder, og når han i tillegg tok tre 2. plasser holdt det mer enn nok til å hente hjem det gjeve trofeet.

‒ Det er ganske så uvirkelig, sa han.

‒ Jeg er over meg av lykke, og kan ikke helt tro dette. Alt jeg kan si er takk til alle i teamet for støtten gjennom hele sesongen.

Det virker nå ganske så uunngåelig at vi kommer til å få se Mick Schumacher i formel 1. 25 (av 122) av de som har vunnet løp i formel 3 med en Mercedes-motor har senere gått over til formel 1, og det mest berømte eksemplet er selvsagt Lewis Hamilton ‒ formel 3-mester i 2005.

Og ingen av disse har altså hatt et navn som Mick ‒ nemlig selveste Schumacher.

Sjefen for Mercedes-Benz Motorsport var da også raskt fremme med labben søndag.

‒ Gratulerer til Mick med seieren. Fokuset var på den unge gutten helt fra starten av, og han var under et stort press. Det er ikke enkelt å håndtere, spesielt når ikke sesongen starter på den beste måten. Innsatsen under andre del av sesongen er desto mer imponerende, og han har vist at han har det som skal til for å bli en av de største i vår sport, sier Toto Wolff.

Mick Schumacher kjører for det italienske laget Prema Theodore, og disse har Mercedes-AMG formel 3-motorer.

Og lørdag sørget også den talentfulle 19-åringen for litt av en milepæl på Hockenheim. Da tok han nemlig seier nummer 500 for Mercedes.

Motoren med kodenavnet M271 er videreutviklet fra de som sitter i C- og E-klasse, og den nåværende ble introdusert i 2014.

Fjorårets vinner av formel 3 var britiske Lando Norris. Han har kjørt formel 2 denne sesongen, men tar steget opp til formel 1 neste år. Da skal han kjøre for McLaren.

Og ingen blir overrasket om Mick Schumacher følger etter til formel 1.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse