Hjem / Nyheter / Satte ny bruktbil-rekord
Bruktbilmarkedet er hett for tiden, og du kan raskt gjøre deg et kupp der. (Foto: Finn/Bil24)
Bruktbilmarkedet er hett for tiden, og du kan raskt gjøre deg et kupp der. (Foto: Finn/Bil24)

Satte ny bruktbil-rekord

Det strømmer på med nye modeller fra de store bilprodusentene, og det får ringvirkninger på Finn. Der satte de bruktbil-rekord i 2017.

Vi er inne i den mest interessante perioden for bilindustrien noensinne. Det takket være tre hovedområder rundt framtidens biler  ‒ nullutslipp, selvkjøring og mobilitet.

Annonse

Bilprodusentene jakter løsninger rundt de tre temaene som aldri før, noe som kommer oss forbrukere til gode. Det kommer nemlig en flom av nye modeller i tiden som kommer, og «gårsdagens» biler har aldri blitt så raskt utdaterte som nå.

Det igjen betyr at folket gjerne vil bytte biler, og at bruktbilprisene på samme tid synker. Altså den velkjente greia med «tilbud og etterspørsel».

Alt dette slår ut på Finn.no, Norges største marked for bruktbiler.

Der har de lagt bak seg et rekordår for brukte kjøretøy med nærmere 700 000 bruktbiler, en økning på solide 8 prosent i forhold til 2016. Faktisk var bruktmarkedet så brennhett i fjor vår og høst at det hver eneste uke i de periodene var over 70 000 biler til slags.

På Finn selger både forhandlere og private sine biler, og med nærmere 200 000 privatannonsører økte denne andelen med 2 prosent.

Annonse

Økningen total var på 2 prosent.

‒ I løpet av 2017 har vi sett en «all time-high» for privatannonsører på FINN motor totalt. Nesten 280 000 privatannonsører har lagt ut biler, båter, MCer og nyttekjøretøy, sier Eirik Håstein, produktdirektør for Finn motor, til eget nettsted.

Ikke overraskende var el- og hybridbilene blant de mest populære i 2017, og dieselbilene de minst ettertraktede. Elbilene har for eksempel en tendens til å ligge svært kort på Finn.

‒ Noen av dem blir solgt innen én uke etter at annonsen ble lagt ut. El- og hybridbilene utgjør også en større andel av bruktbilmarkedet, og i 2018 forventer vi at disse skal utgjøre til sammen 9 prosent av totalmarkedet, sier Håstein.

De har også sjekket hvilke farger som er de mest populære. Og det er flest av svarte biler, etterfulgt av hvite, grå og sølv. Det går altså fortsatt i de mer konservative fargene, foruten rebellene i Trøndelag som har blå på tredjeplass. Ja, faktisk er fargen til både Molde, Vålerenga og Stabæk populær i Rosenborg-landet. Til Trøndelags forsvar skal det nevnes at Finn hadde delt fylket i to, så den blå fargen gjaldt Nord-Trøndelag. Det er jo en aldri så liten trøst for RBK-fansen.

De mest populære merkene er også blant de som selger flest nybiler i Norge. Volkswagen, BMW, Volvo, Toyota, Mercedes, Audi, Ford, Nissan og Peugeot.

Et kjapt søk på Finn viser at det i skrivende stund ligger 68 228 bruktbiler til salgs. Så det er fortsatt god fart i bruktbilmarkedet.

Og en god mulighet til å gjøre et aldri så lite kupp.

Følg bil24.no på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Nissan Leaf bidro sterkt til at Norge bikket 200.000 elbiler i i 2018. (Foto: Nissan)

Vi har bikket 200.000 elbiler

Med en margin på 192 biler bikket Norge grensen på 200.000 elbiler i 2018. Om …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *