HjemNyheterSalte min hatt!

Salte min hatt!

Det verste bilister vet er kø, men det verste bileiere vet er salt. Det heslige stoffet som vegvesenet strør rundt om seg på vinterveiene, og som er bilens verste fiende.

Nå har Statens vegvesen telt opp fjorårets saltbruk. Og det er deprimerende greier. Pilleslukende deprimerende.

Det ble nemlig brukt mer salt på veiene forrige vinter enn året før. Faktisk så mye at det overgikk toppåret 2011. Ja, faktisk!

Hold dere fast. Vinteren 2014/2015 ble det strødd 238.992 tonn salt på veiene. Ja, tonn! Det er en økning på 50.000 tonn fra sesongen før, og nesten 1.000 tonn mer enn toppåret 2011.

Saken fortsetter under Annonsen

Til vegvesenets forsvar skal det sies at det også ble kjørt ut betraktelig mer sand på veiene forrige sesong, noe som tyder på at det var en vanskelig vinter for bilistene. Det ble strødd 804.449 tonn sand, mot 575.243 tonn året før. I 2011 ble det strødd 549.000 tonn sand.

Vegdirektoratet bedyrer at de gjør hva de kan for å unngå salting av veier, og innfører strengere krav for å bruke det forhatte midlet.

– Vi har hatt møte med entreprenørene om den kommende vintersesongen. Vi har gitt beskjed om at vi innfører strengere rutiner for å følge opp at salting blir utført i samsvar med kravene, og vi samarbeider med entreprenørene om hvordan vi kan få dette til, sier sjefingeniør Torgeir Leland i Vegdirektoratet.

Strengere krav til friksjon er ifølge vegvesenet grunnen til at antall salttonn har gått opp.

– Disse kravene var innført i om lag fire av ti kontrakter forrige sesong. Dette er en av hovedårsakene til at mengdene med salt, sand og kjørte brøytekilometer har økt, sier Leland.

 

Forrige artikkel– Jesus Christ!
Neste artikkelIkke kappkjør mot denne

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse