Sally fra «Biler» solgt for rekordsum

Ikke uventet ble det hard budkamp om den eneste fysiske Sally-utgaven som Porsche har laget.


Vi er godt vant med at spesielle biler også finner veien inn i tegneserieverden, men en sjelden gang går det også den andre veien ‒ fra den animerte til virkelige verden.

Det gjør nå Sally, bilen som hadde en av hovedrollene i den ikoniske animasjonsfilmen «Biler» som kom i 2006. Hun var også på plass i etterfølgerne «Biler 2» og «Biler 3».

Filmen ble en vanvittig kassasuksess og dro inn over en halv milliard kroner i billettinntekter bare den første uken den ble vist på kino, noe som gjorde den til tidenes mest innbringene bilrelaterte film. Totalt spilte «Biler» inn nærmere 5 milliarder kroner.

Det betyr igjen at svært mange har et forhold til Sally, Lynet McQueen og de andre figurene i filmen, så da Porsche og Pixar-studioet bestemte seg for å lage en ekte bil løst basert på Sally var det lite tvil om at den ville generere stor interesse.

Det unike prosjektet brakte sammen medlemmer fra det originale «Biler»-teamet og Porsches ingeniører og designerne, og sammen blåste de nytt liv til Sally gjennom en Porsche 911 Carrera fra 2002.

Og målet var ikke å sette Porsche ytterligere på kartet, for bilen hadde en langt dypere mening enn akkurat det.

Formålet var nemlig av den veldedige sorten, og inntektene fra en auksjon i regi av RM Sotheby’s skulle gå til Girls Inc som hjelper unge kvinner og UNHCR som støtter flyktninger fra Ukraina.

Hva de to organisasjonene forventet vet vi ikke, men vi kan iallfall slå fast at de umulig kan ha blitt skuffet.

For Sally satte ifølge auksjonshuset ny rekord for en helt ny Porsche, og vinnerbudet som kom via telefon var på solide 3,6 millioner dollar. Det er over 30 millioner kroner.

Morsomt nok sørget også den unike auksjonen for å forene mange av de som sto bak den originale filmen, som Bonnie Hunt, den amerikanske stemmen til Sally Carrera, den kreative Pixar-direktøren Jay Ward og Bob Pauley som tegnet Sally for første gang for 20 år siden.

‒ Jeg vil gjerne uttrykke min takknemlighet og dype gratulasjoner til den vinnende budgiveren, sier Kjell Gruner, administrerende direktør for Porsche Nord-Amerika som selvsagt også var på plass under auksjonen i California.

‒ Denne generøse handlingen vil gjøre forskjell for to viktige veldedige organisasjoner og for livene til dem de vil hjelpe. Til gjengjeld håper jeg at budgiveren er veldig glad for å ha sikret seg en spesiell og unik del av vår og Pixars historie.

Slik ser den spesielle Porsche 911 Sally Special ut ved siden av den fra filmen:

Skuespilleren Bonnie Hunt har medvirket i en rekke store produksjoner som inkluderer Oscar-nominerte filmer som «Rainman», «Jerry Maguire» og «Den grønne mil», og ga altså stemmen til Sally i «Biler».

‒ For en kveld og for et resultat! Det er fantastisk å se en bil inspirert av karakteren min i «Cars» bidra til så mye bra, sier Hunt, som fulgte bud-dramaet fra scenen.

‒ Jeg har elsket å spille rollen som Sally de siste 16 årene. Hun har en spesiell plass i hjertet mitt, og det er fantastisk at hennes personlighet og verdier fortsetter å inspirere nye generasjoner i dag. Bilen så fantastisk ut, og jeg vet at teamet la sitt hjerte og sjel i å lage den. Jeg er begeistret for den nye eieren som har noe helt spesielt ‒ og helt unikt.

Porsche donerte hele summen til de to organisasjonene, som dermed fikk rundt 15 millioner kroner hver inn på konto. Det kommer helt sikkert godt med når de skal hjelpe unge kvinner og ukrainske flyktninger.

Den nye eieren til Sally er helt sikkert fornøyd, han og. Eller kanskje er det en henne?

Uansett, vedkommende kan nå skryte av å eie den eneste offisielle fysiske og kjørbare utgaven av Sally, og slik ser den bilen ut:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter