Annonse
Hjem Nyheter Sa nei til snøscooter-endring

Sa nei til snøscooter-endring

Stortinget stemte ned et forslag fra Senterpartiet som ville myket opp motorferdselloven i utmark.

Dagens lov sier at en hytteeier kan søke dispensasjon for transport av bagasje og utstyr mellom bilvei og hytte hvis den ligger minst 2,5 kilometer fra brøytet bilvei, og når det i området ikke er mulighet for leiekjøring med snøscooter.

Sp ønsket å fjerne avstandskravet mellom brøytet vei og hytta, noe som mest sannsynlig ville ført til mer snøscootertrafikk.

Dette fikk de ikke gjennomslag for da Stortinget behandlet forslaget torsdag.

‒ Konsekvensen hvis Senterpartiet hadde fått gjennom sitt forslag, ville medført at flere hadde anskaffet seg snøscooter, men det ville også medført en vesentlig økning i motorisert ferdsel i områder de fleste primært oppsøker for å oppleve stillhet og ro. Dette ville ha medført et økt konfliktnivå mellom ulike brukergrupper i naturen, sier fagsjef samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv, Siri Meland.

Saken fortsetter under Annonsen

Venstre var et av partiene som var imot, og klima- og miljøminster Ola Elvestuen (V) påpekte under stortingsdebatten torsdag at regjeringen ikke ønsker en ytterligere oppmykning av motorferdselloven i utmark.

‒ Vi er svært glade for at regjeringen med Venstre i spissen har lyttet til natur- og friluftsorganisasjonene, og viser at de ikke ønsker en ytterligere liberalisering av motorferdsellovverket, sier Meland.

Organisasjonen peker altså på bråket og lydnivået til snøscooterne som hovedgrunnen til at mange er imot disse, men snart kommer de elektriske variantene som hverken bråker eller forurenser.

Les mer om dette i den øverste lenken under.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker