Annonse
HjemMotorsportRosberg snøt Hamilton for tittelen

Rosberg snøt Hamilton for tittelen

Lewis Hamilton brukte ufine midler i sitt forsøk på å bli verdensmester i formel 1. Men halvt finske Nico Rosberg klarte likevel å holde hodet kaldt i noen stressende runder.

Spenningen i årets formel 1 holdt seg helt til den avsluttende runden i Abu Dhabi. Forutsetningene var enkle. Om Lewis Hamilton vant måtte Rosberg inn blant de tre beste. Fjerde plass og Hamilton ble mester.

Og briten gjorde sin del av jobben, og litt til. Rosberg gjorde også sin del, og rattet sikkert inn mot andreplass og dermed tittelen.

Men i rene Flåklypa-stil hadde Hamilton et tjuvtriks i ermet mot slutten. Han slakket så mye av at de bak Rosberg, Sebastian Vettel og Max Verstappen, kjørte duoen inn.

Dermed måtte Rosberg slåss for å holde de to bak seg i de avsluttende rundene, noe han også klarte.

Saken fortsetter under Annonsen

Og for andre gang i historien er far og sønn verdensmestere. Finske Keke vant formel 1 i 1982. Graham og Damon Hill er det andre paret som har klart det.

– Kvelden kommer til å bli helt vill. Jeg tror ikke jeg blir tilgjengelig på noe dager nå, sa en overlykkelig Rosberg etter seieren var et faktum.

Tyskeren har finsk pass, oppvokst i Monaco, og snakker både fransk, spansk og italiensk. Ikke rart Seven Nation Army runget ut av høyttalerne da seiersfesten skulle begynne.

Rosberg og Hamilton er lagkamerater i Mercedes, og har konkurrert mot hverandre siden de var små – alltid med Hamilton som den raskeste.

De siste årene har forholdet kjølnet kraftig, og de er nå rivaler i samme team. Men det reflekterte ikke Rosberg over søndag kveld.

– Han er en utrolig fører, en av de beste i historien, så det føles utrolig godt å ta tittelen fra han, sa den ferske verdensmesteren.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse