Annonse
Hjem Nyheter Rolls-Royce: «Vi lever i beste velgående»

Rolls-Royce: «Vi lever i beste velgående»

Det gjelder å holde tungen rett i munnen når det kommer til Rolls-Royce. Og det er det slett ikke alle som klarer.

Når det kommer til eierstrukturer er bilverden noe av det mer kompliserte man kommer bort i. Et godt eksempel er Volkswagen-gruppen. Den gruppen eier Porsche, men gruppen er også eid av Porsche.

Forvirrende?

Jepp, svaret er at det er to helt forskjellige Porsche-selskaper. Det ene er et holdingselskap som heter Porsche SE, og det andre er bilprodusenten som heter Porsche AG.

Det kan bli forviklinger av mindre.

Saken fortsetter under Annonsen

Rolls-Royce kjører like godt trippelen ‒ det finnes Rolls-Royce på sjøen, på landjorda og i luften ‒ og de må ikke forveksles.

Men som du allerede har skjønt, det er en oppskrift på krøll og rot.

Konsernet Rolls-Royce plc sendte ut en pressemelding i forrige uke om at de skal gjøre fundamentale restruktureringer, noe som innebærer et kutt på hele 4.600 stillinger. Dette gjør de for å få opp lønnsomheten, ettersom de har slitt noe den siste tiden.

Det tok som ventet fyr i pressen, som trampet rett inn i bilbålet.

For dette er altså konsernet Rolls-Royce, som ikke deler noe med bilprodusenten annet enn navnet. Rolls-Royce Motor Cars er nemlig eid av noen helt andre, nærmere bestemt BMW-gruppen som også eier Mini på toppen av det hele.

Dette fikk i kjent stil ikke tastaturkrigerne med seg, og sendte en dommedagsbølge over bilprodusenten. Akkurat som det samme skjedde i februar 2017, sist det kom en stor meddeles fra konsernet.

Rolls-Royce Motor Cars går nå ut og forsikrer alle om at de er i eksellent helse, og nyter en verdensomspennende suksess med nye modeller.

Og ikke minst gleder de seg til den nye luksus-SUV’en Cullinan kommer.

«Rolls-Royce Cullinan ble lansert med global anerkjennelse fra både media, kunder, prospekter og entusiaster over alt. Denne overveldende positive responsen har vært eksepsjonell, men bilen er anerkjent som et naturlig terrengkjøretøy som har tatt sin rettmessige plass som er leder av det luksuriøse SUV-markedet. Kundeleveranser begynner i siste kvartal 2018, og den nye modellen har allerede en full bestillingsbok godt inn i neste år», heter det fra Rolls-Royce. Altså bilprodusenten.

Selskapet ble stiftet i 2003, og nå jobber det 1.800 personer hos bilprodusenten ‒ en vekst på solide fem ganger.

‒ Selskapet er i ypperlig stand, og jeg applauderer alle de flinke folkene i Rolls-Royce-familien i Goodwood og rundt i verden, sier administrerende direktør Torsten Müller-Ötvös.

Også Rolls-Royce Marine måtte ut med brannslokningsapparatet etter forrige ukes pressemelding, og understreket at dette ikke gjaldt Commercial Marine-virksomheten. Altså Rolls-Royce Marine AS i Norge er ikke berørt av det store kuttet.

De opplyser at konsernet i januar annonserte en strategisk gjennomgang av Commercial Marine med tanke på salg i løpet av 2018, og denne prosessen går som planlagt.

Rolls-Royce-gruppen består av fire divisjoner, Aerospace, Power Systems, Defence og Commercial Marine, og har rundt 50.000 ansatte verden over. Om lag 2.300 er ansatt i Norge, rundt 1.600 i Rolls-Royce Marine AS og cirka 700 er ansatt i Bergen Engines AS.

Og de må for all del ikke forveksles med bilprodusenten med samme navn.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker