Annonse
Hjem Elbiler Renault investerer 9,4 milliarder i elbiler

Renault investerer 9,4 milliarder i elbiler

Gruppen som har Europas mest solgte elbil, Renault, har bestemt seg for å gi ytterligere gass rundt elbilsatsingen.

Her hjemme er Renault Zoe en av de mest populære modellene på markedet, og er så langt i år den 14. mest solgte bilen. Ut i Europa har den faktisk vært den mest solgte elbilen tre år på rad, og salget av Zoe har nå rundet milepælen på 100.000 biler.

Men franskmennene er langt fra fornøyd med bare det, og girer nå om og skal satse ytterligere på elbiler sammen med sine alliansepartnere Nissan og Mitsubishi.

I rene kroner betyr dette en ytterligere investering på 1 milliard euro, 9,4 milliarder kroner. Midlene skal blant annet brukes til å oppgradere fire fabrikker i Frankrike, som alle skal være sentral i elbilutviklingen.

På fabrikken i Douai vil de introdusere en ny elbilplattform som skal brukes av alle tre i alliansen, i Flins skal de doble produksjonskapasiteten av Zoe, i Cleon tredobler de kapasiteten til å bygge elmotorer, mens i Maubeuge vil de investere i neste generasjon av Kangoo.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Opptrappingen rundt våre investeringer i Frankrike rundt elektriske kjøretøy vil styrke konkurranseevnen og gjøre våre franske industriområder mer attraktive. Innenfor rammen til «Drive the Future»-strategien og sammen med alliansen setter nå Renault-gruppen av midler til å opprettholde posisjonen i elbilmarkedet og fortsette å utvikle nye bærekraftige løsninger for alle, sier styreleder og administrerende direktør hos Renault, Carlos Ghosn.

Alliansen som altså inkluderer Nissan med sin Leaf er verdensledende når det kommer til elbilsalg, mens Renault Zoe altså er Europas mest solgte elbil.

Renault økte salget av elbiler i Europa med 38 prosent i fjor, og Zoe var selvsagt lokomotivet med en økning på hele 44 prosent. Nærmere en av fire solgte elbiler i Europa i fjor var en Zoe.

Renault har akkurat oppdatert elbilen med en sterkere 80 kW-motor, og WLTP-rekkevidden er på 300 kilometer.

Renault, Nissan og Mitsubishi-alliansen har tidligere annonsert at de vil lansere 12 nye elbilmodeller i løpet av de neste fem årene.

Renault-sjefen annonserte den nye satsingen torsdag, dagen før generalforsamlingen skal stemme over lønnspakken hans. Den franske stat er selskapets største eier med 15 prosent av aksjene, og har vært kritisk til lederens lønnsordninger som totalt er på hele 70 millioner kroner.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,802FansLik
60FølgereFølg
77FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker