Annonse
Hjem Nyheter Raskere Golf enn dette finnes ikke

Raskere Golf enn dette finnes ikke

Volkswagen har vist fram den aller raskeste varianten i Golf-familien, GTI TCR.

Den tyske produsenten har ganske så enkelt tatt racingversjonen av Golf, og laget en gatelovlig variant av den. Det vil si at Golf GTI TCR løftes fra racingbanen til vanlige veier.

Konseptmodellen ble vist fram for aller første gang under et stort Golf GTI-treff i Østerrike onsdag. Og ikke stress med at dette er en konseptmodell. Denne skal faktisk i produksjon.

‒ Akkurat nå er Golf GTI TCR Concept – en atlet som kommer fra motorsporten – en studie. Men i slutten av året vil vi å gjøre denne GTI-visjonen til en virkelighet, sier Jürgen Stackmann hos Volkswagen.

GTI-variantene har fulgt Golf siden den aller første generasjonen av folkebilen kom i 1974 som en erstatter for den legendariske Bobla. Golf er for tiden inne i sin sjuende generasjon.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det ser altså ut til å bli et lykketall for entusiastene som gjerne vil ha det råeste modellen har å tilby, som til nå har vært GTI-versjonen.

TCR-bilen er ikke direkte løftet ut av motorsporten, men står ikke så langt tilbake fra den heller. Den får en toppfart på 250 km/t, men Volkswagen tilbyr også en pakke hvor toppfart-restriksjonen er fjernet. Da når den 264 km/t, og blir dermed den raskeste GTI-modellen som finnes.

En turbomotor sørger for 290 hestekrefter, og alle kreftene er tilgjengelig mellom 5.000 og 6.800 omdreininger, mens dreiemomentet ligger på 370 Nm på rundt 1.600 omdreininger. En automatisk 7-trinns dobbel-clutch DSG-girkasse sørger for å sende kreftene raskest mulig ut til hjulene.

Det er også enkelt å se at denne er en mer spesiell Golf.

Bilen har fått et hissigere uttrykk, og mens de røde «effektene» viser at dette er en GTI-versjon viser for eksempel de store bremseskivene bak de originale 18-tommers felgene at dette er noe spesielt. Den har også fått en front med en ny og skarpere spoiler, sideskjørt og en diffuser mellom de to eksosstussene.

De har også passet på å markere bilen med «TCR», både på utsiden og innsiden ‒ slik at all tvil rundt hvilken versjonen dette er fjernes.

Skal du ha denne i tilnærmet racingversjon tilbyr Volkswagen også en pakke med 19-tommers felger, mer dynamisk sportsoppheng og adaptiv DCC chassis-kontroll for en enda sprekere opplevelse.

Og selvsagt er det seter med røde sportsstriper og et sportsratt som gjelder på innsiden, så det bør heller ikke være noe tvil om at du befinner deg i den raskeste Golfen som du kan få tak i.

Og bare for å understreke at dette faktisk er en racingversjon har Volkswagen markert rattet med en rød strek klokken 12 ‒ akkurat som racingbilene har.

Konsepten skal altså i produksjon innen årskiftet, så uten at noe er bekreftet kan vi vel gjette på at den er klar til neste år.

Her er flere bilder av en TCR som du faktisk kan kjøre på vanlige veier med:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker