Hjem / Nyheter / Range Rover Sport blir litt elektrisk

Range Rover Sport blir litt elektrisk

Jaguar Land Rover er ikke akkurat kjent for sin utstrakte bruk av elektrisk drift. Men ikke nå lenger. De er klar med sin første plug-in hybrid.

Det er allerede kjent at modellene fra Jaguar og Land Rover skal få elektriske modellvarianter fra 2020. Men de tjuvstarter allerede i 2018.

Annonse

Da kommer nemlig Range Rover Sport som en plug-in hybrid. Og skal du bestille en slik er det viktig å holde tunga rett i munnen. Det finnes nemlig et vell av Sport-varianter, og toppmodellene heter for eksempel SVR. Men den kommer med V8 uten elektrisk hjelp. Likevel vrir den ut hele 575 hestekrefter og gjør unna 0-100 km/t på 4,3 sekunder.

Hybriden heter derimot P400e. Den har en 2,0-liters firesylindret bensinmotor kombinert med en elektrisk motor med et 13,1 kWh litium-ion batteri som yter 85 kW. Den kombinerte kraften måler 404 hestekrefter, og den elektriske rekkevidden er oppgitt til 51 kilometer.

Den kombinerte utslippet er CO2-oppgitt til 64 g/km, mens forbruket er oppgitt til 0,28 liter per mil. Det er rett og slett imponerende.

Med hybridmodellen i utvalget er det nå mulig å velge mellom hele åtte forskjellige motoralternativer for Range Rover Sport. Den minste, en 2,0-liter diesel har 240 hestekrefter, mens sjefen altså heter SVR og har er en 5,0-liters motor på 575 hestekrefter.

Land Rover opplyser at P400e kan lades til 100 prosent på to timer og 45 minutter med 32 ampere, mens ladetiden med 10 ampere er på 7,5 timer.

Annonse

Det er solgt hele 732.000 Range Rover Sport siden den ble introdusert i 2005. Og neste år kommer den altså med det nordmenn liker aller best, nemlig hybrid.

Følg bil24.no på Facebook

Les også: Land Rover med ekstremutgave

Les også: Gjenkjennelig SUV fra Kina

Les også: Er dette tidenes beste britiske bil?

 

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *