Annonse
HjemNyheterRallykongen gjør comeback

Rallykongen gjør comeback

Tidenes aller beste rallyfører, franske Sebastien Loeb, gjør comeback i 2018.

Loeb, den brysomme rivalen til Petter Solberg i mange år, ga seg med rally etter 2012-sesong. Da hadde han rasket med seg hele ni VM-titler og 78 seire. Begge delene rekord i WRC-sirkuset.

Han kjørte en del baneracing i årene etter, men har de to siste årene i all hovedsak konkurrent i WRX, rallycrosserien hvor også Petter Solberg deltar.

Men der har gått langt tyngre, og han står så langt igjen med én seier fra 2016-sesongen. Han endte altså opp uten seire i 2017.

I tillegg har han hatt fem gjesteopptredener i rally-VM, men nå er det mer seriøst. Han skal nemlig ratte en av de to fabrikksbilene til Citroën under tre av rundene.

Saken fortsetter under Annonsen

Planen er at Loeb skal kjøre rundene i Mexico, Korsika og Spania. I Mexico har han vunnet seks ganger, i Korsika fire ganger og i Spania hele åtte ganger.

‒ Alle var fornøyde etter testkjøringen, og ikke minst jeg selv, så det neste logiske steget var disse tre rallyrundene, sier Loeb.

‒ Følelsene ved å kjøre rally er noen av de sterkeste jeg har hatt, og jeg har hatt lyst til å prøve disse nye WRC-bilene. Og da er det fint å gjøre med et team jeg tidligere har vunnet med, sier han.

Loeb skal altså kjøre en Citroën C3 WRC, og blir dermed lagkamerat med førstefører Kris Meeke. Også Craig Breen og Khalid Al Qassimi skal kjøre for laget som offisielt heter Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team.

Andre som har vært innom Citroën-teamet inkluderer Andreas Mikkelsen, som neste år skal kjøre sin første fulle sesong for Hyundai. Han er den eneste nordmannen som kjører for et av de fire fabrikkslagene Citroën, Hyundai, M-Sport og Toyota.

Loeb får med seg sin vante kartleser Daniel Elena på rallyrundene, og skal i tillegg kjøre Dakar-rallyet og i WRX neste år.

Sesongen starter med Rally Monte Carlo 25. januar, og den første runden som Loeb deltar på er Rally Mexico 9. mars.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse