Annonse
HjemNyheterRallybil kjørt av legende til salgs

Rallybil kjørt av legende til salgs

Nå har du muligheten til å kjøpe rallybilen som Colin McRae brukte i fire VM-runder i 1999. Også en purung Petter Solberg kjørte den i to VM-rallyer.

Briten var en av de største førerne på 1990-tallet, og var så populær at han blant annet fikk et rallyspill oppkalt etter seg i 1998.

Han ble også tidenes yngste verdensmester og første brite som tok den prestigetunge tittelen i 1995, og kjørte da for Subaru. Han endte opp med 25 seire, den siste i 2002. Han døde i en helikopterulykke nær hjemmet sitt i 2007, 39 år gammel.

I 1999 klarte Ford å lokke han over til sitt team, og rapportene sier at McRae sikret seg en kontrakt på 60 millioner i løpet av to år. Selvsagt en enorm kontrakt den gang.

Saken fortsetter under Annonsen

Fords WRC-avdeling M-Sport hadde byttet ut sin Escort RS Cosworth til 1999-sesongen, og kom med en helt ny Focus WRC.

Bilen som nå er til salgs ble brukt av McRae i fire VM-runder i 1999, Rally Katalonia, Rally Frankrike, Rally Akropolis og Rally Kina. Han noterte seg blant annet for en fjerdeplass i Frankrike med den.

Til sammen har bilen vært gjennom 11 VM-runder, rattet blant annet av vår egen Petter Solberg i to VM-løp i 2000 og Thomas Radström i to løp i 1999.

Nå legges den ut for salg på en auksjon.

‒ Det er en ære å presentere denne ex-Colin McRae 1999 Ford Focus WRC for salg på «Race Retro Competition»-auksjonen 23. februar. Atmosfæren kommer til å bli være elektrisk, og det sier seg selv at vi forventer at budgiverne gir full gass, akkurat som Colin gjorde bak rattet, sier Adam Rutter hos Silverstone Auctions.

Som alle rallybilene i VM ble også denne bygd med stort hemmelighold. Den har kodenavnet C170, og er utstyrt med en Ford Zetec E 16V turbomotor.

Den har den velkjente «Martini»-fargen, og har rattet på venstre side. Så ikke noe tull der. Ut fra bildene ser det ut som den er i veldig god stand.

Rutter understreker at dette er en sjelden mulighet.

‒ Det skjer nesten aldri at slike rallybiler legges ut på auksjoner. Legger man til at denne blant annet er kjørt av McRae, Solberg og Radström så blir den en meget viktig del av rallyhistorien.

Prisantydningen ligger på mellom 1,2 og 1,5 millioner kroner, og du trenger absolutt ikke å være i England for å by. Det er nemlig mulig å by på nett, og det kan du gjøre her.

Lykke til.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse