Hjem / Motorsport / Rally-Polo med verdenspremiere
Volkswagen Polo GTI R5 er ment for rally, så om du ønsker en gateversjon er den vanlige Polo GTI veien å gå. (Alle foto: Volkswagen)
Volkswagen Polo GTI R5 er ment for rally, så om du ønsker en gateversjon er den vanlige Polo GTI veien å gå. (Alle foto: Volkswagen)

Rally-Polo med verdenspremiere

Volkswagen har vist fram sin nye råtass for publikum, Polo GTI R5.

Dette er en rallyversjon av den sjette og nåværende generasjonen Polo, har firehjulstrekk og 272 turbohester under panseret.


Den fikk altså sin verdenspremiere tidligere denne uka.

‒ Å presentere den nye Polo GTI R5 til offentligheten var et fantastisk øyeblikk, sier Volkswagen Motorsportsjef Sven Smeets.

‒ Det nære forholdet til gateversjonen av Polo GTI er umiskjennelig, men med rally-Polo har GTI-familien en annen spektakulær ambassadør.

Selv om bilen er vist fram, er den ikke ferdig. Volkswagen skal i månedene framover teste bilen videre, og den skal være leveringsklar over sommeren.

‒ Testene er gjennomført uten problemer, og vi har fått gode tilbakemeldinger fra testførerne, sier teknisk direktør François-Xavier «FX» Demaison

De har løftet løsninger fra verdensmester Sébastien Ogiers Polo R WRC fra 2013 til 2016, og det burde love godt for den kommende utgaven.

‒ Åpenbart har det vært en fordel å kunne dra erfaring ut av tidligere ingeniører og mekanikere som var med på å utvikle Polo’en som vant verdensmesterskap, sier Demaison.

Bilen har i likhet med gateversjonen Polo GTI en firesylindret turbomotor som er strupet ned til 1,6 liter, som er grensen for å delta i FIA-klassen R5. Den yter altså 272 hestekrefter og har et dreiemoment på 400 Nm, mens girkassen er en fem trinns racingkasse.

Bilen veier kun inn på 1.320 kilo, og dermed skjønner vi at den totale pakken flytter greit på seg.

Rally-GTI’en beveger seg fra 0 til 100 km/t på solide 4,1 sekunder, og kommer nok til å bli en tøff konkurrent i rallyløpene framover.

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Det skal mye til for at Kimi Räikkönen smiler. Det faktum at han er klodens raskeste rundt en racerbane holder ikke. (Foto: Ferrari)

Kimi ble klodens raskeste fører

Formel 1-fører Kimi Räikkönen ble lørdag det raskeste mennesket rundt en racerbane, mens Johan Kristoffersson …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *