Hjem / Motorsport / Rally-legende vant Dakar
Carlos Sainz (t.h.) kunne juble sammen med kartleser Lucas Cruz og teamsjefen etter seieren i Dakar. (Foto: Peugeot)
Carlos Sainz (t.h.) kunne juble sammen med kartleser Lucas Cruz og teamsjefen etter seieren i Dakar. (Foto: Peugeot)

Rally-legende vant Dakar

Carlos Sainz prøvespilte i sin tid for Real Madrid i fotball og vant rally-VM to ganger som fører. Og nå også dobbeltvinner i Dakar-rallyet.

Prøvespillingen i Real Madrid som 17-åringen førte ikke til noen kontrakt, men han fikk deretter smaken av motorsport. Og da var han solgt.

Annonse

Allerede i 1987 deltok Sainz i sitt første VM-rally, og han noterte seg for sin første seier i Akropolis Rally i 1990. Den var den første i rekken av 26 seire, noe som også var rekord før fenomenet Sebastien Loeb (78 seire) begynte å herje for fullt.

Spanjolen kjørte for en rekke team i sin rallykarriere, noe som inkluderer Ford, Toyota, Lancia, Subaru og Citroën, og nå er han mest kjent som faren til formel 1-føreren Carlos Sainz Jr.

Men den gamle reven kan fortsatt kunsten bak rattet.

For, og litt ironisk ettersom dette var året Sebastien Loeb endelig skulle vinne Dakar-rally, knep han seieren i årets meget dramatiske utgave.

For en etter en havnet favorittene i skikkelig trøbbel, og Loeb forsvant for eksempel ut av rallyet på den femte etappen. Da var Loeb nummer to i sammendraget, og drømmen om å vinne Dakar på sitt tredje forsøk levde i beste velgående.

Annonse

Men en sanddyne i Peru torpederte planen, og Loeb trakk seg etter at kartleser Daniel Elena klaget på ryggsmerter. Da sto de bom fast nede i en sandsøkk, og ville uansett hatt problemer med å vinne årets rally.

Den store helten når det kommer til Dakar er Stephane Peterhansel, sju ganger vinner. Men han havnet i usedvanlig mye trøbbel, og endte til slutt på fjerdeplass, nærmere halvannen time bak vinneren.

Og det ble altså Sainz, som klarte å holde seg unna de store problemene og tok en helt suveren seier. Han var til slutt 43 minutter foran Toyota-fører Nasser Al-Attiyah, mens hans lagkamerat Giniel de Villiers ble nummer tre én time og 16 minutter bak Sainz.

Spanjolen kjørte for det franske laget Peugeot Total, og var lagkamerat med Peterhansel som har vunnet de to foregående årene.

Dette var Sainz andre seier i Dakar, etter at han også vant løpet i 2010.

Matthias Walkner fra Østerrike vant motorsykkelklassen.

Årets Dakar startet i Peru, og gikk via Argentina og Bolivia før det var målgang i Córdoba, Argentina. Løpet målte 8 793 kilometer og gikk gjennom både ørken og høye fjellpass.

Følg bil124.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Det skal mye til for at Kimi Räikkönen smiler. Det faktum at han er klodens raskeste rundt en racerbane holder ikke. (Foto: Ferrari)

Kimi ble klodens raskeste fører

Formel 1-fører Kimi Räikkönen ble lørdag det raskeste mennesket rundt en racerbane, mens Johan Kristoffersson …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *