Det er på vei en ny Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupé, og nå har den også fått norsk pris. (Fotos: Mercedes)

Prisen for kraftpluggen CLE 53 Coupé er klar

Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupé har dårlig tid. Knappe to måneder etter verdenspremieren åpnes det for bestillinger, og allerede til sommeren skal den være på plass hos kundene.


Rett før vi entret julefeiringen viste Mercedes fram en bil som fort kunne blitt tidenes julegave, for det var intet mindre enn en kraftfull og forførende AMG CLE 53 Coupé.

53-utgaven er, selvsagt, utstyrt med en rekkesekser som bør varsle medtrafikantene om hva som kommer, og denne er tunet til 449 hestekrefter og 600 Nm dreiemoment gjennom en boost-funksjon.

Det gjør at den klarer sprinten på 4,2 sekunder, og der er også mulig å velge en utgave som har en toppfart på 270 km/t ‒ noe som jo kan være greit på tyske motorveier.

Dette er også en mildhybrid, og har en integrerte startgenerator som åpner for 23 hk og 205 Nm som støtter det avanserte 48-volts elektriske systemet.

Andre viktige AMG-elementer er også på plass, slik som 4Matic+ firehjulsdrift og en 9-trinns AMG Speedshift girkasse, og som vanlig byr tyskerne også på AMG Driver's Package som for eksempel løfter toppfarten opp fra standard 250 km/t.

Det er også AMG Ride Control som gjør at bilen kan sluke svingene enda raskere, og det er også adaptiv justerbar demping. Dette åpner for at dempingen kan tilpasses individuelt for hvert hjul basert på kjøresituasjonen og veiforholdene, og gjøres raskt og presist gjennom separate ventiler i demperne, forklarer Mercedes.

Videre sier de at demperkarakteristikken kan velges i tre nivåer, noe som muliggjør en merkbar forskjell mellom langdistansekomfort og sportslige kjøreegenskaper.

En annen ting som hjelper til med kjøreegenskapene er bakakselstyring med en maksimal styrevinkel på opptil 2,5 grader, og dette åpner både for bedre manøvreringsevne og stabilitet. Her svinger bakhjulene i motsatt retning av forhjulene ved hastigheter på opptil 100 km/t, og over denne i samme retning i opptil maksimalt 0,7 grader.

Så det bør verken stå på kraften eller kjøreegenskapene, noe vi kan se av infoen rundt Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupé:

‒ CLE 53 4Matic+ er en muskuløs og linjelekker coupé, med dynamiske kjøreegenskaper og en kraftig rekkesekser, sier konserndirektør Thorbjørn Myrhaug i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

‒ Dette er bilen for de som verdsetter harmonien mellom kraft og eleganse, og samtidig ønsker en kjøreopplevelse som ikke bare vekker lidenskapen, men også inspirerer til nye eventyr på veien.

Bilen har altså dårlig tid, og nå er det også åpnet for bestilling. Det betyr at prisen er satt, og den lyder på 1.556.000 kroner før levering. Det betyr at den runder halvannen million, så ja, det spørs om det ligger noen nøkler til en CLE 53 Coupé under treet neste jul.

Nye CLE 53 4Matic+ Coupé er meldt inn i løpet av sommeren, og her er bilder av den forførende og kraftfulle Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupé:

Bildeserie
Debatt