Annonse
HjemElbilerPresset lyktes ‒ Opel Manta-e blir en realitet

Presset lyktes ‒ Opel Manta-e blir en realitet

Man bør være forsiktig med å vise fram elektriske konsepter av tidligere ikoner som man ikke har tenkt å lage. Nå gir Opel etter for presset, og skal sette helelektriske Manta inn i produksjon.

Tilbake i 2018 ville Peugeot gjøre ekstra stas på Paris Motor Show. Og de kom opp med noe ganske så genialt.

Hva med å bruke legendariske Peugeot 504 Coupé fra 1969 som grunnlag, og vise en ny elbil med moderne tolket design og en masse imponerende teknologi?

Som tenkt, så gjort. Dermed dukket franskmennene opp med et særs imponerende konsept kalt Peugeot e-Legend, og den skapte ikke bare store bølger. For det kom en tsunami av tilbakemeldinger på elbilen, og blant annet bestilte den norske Peugeot-importøren sporenstreks noen tusen biler.

Saken fortsetter under Annonsen

Det var bare et problem.

Peugeot hadde aldri noen planer om å ta konseptet videre inn i produksjon, noe som medførte store kampanjer for å legge press på bilmerket. Blant annet ble det samlet inn 60.000 underskrifter, men kampen var uansett tapt før den startet. Bilen hadde nemlig blitt altfor dyr om Peugeot faktisk hadde satt den i produksjon, og det passer ikke inn i dagens planer for merket.

Et lignende stunt har nå Opel gjennomført i tilknytning til Genève Motor Show. Nå ble det heller ikke noe av årets utgave av den viktige bilutstilling på grunn av covid-19, men det stoppet ikke Opel fra å faktisk vise fram konseptet.

Så i mars kunne de vise fram en såkalt restomods (restaurering/modifisering) i elektrisk drakt, nemlig en moderne utgave av 1970-tallsfavoritten Opel Manta.

Konseptet med det litt vanskelige navnet Manta GSe ElektroMOD fikk selvsagt pumpa til å gå på høyoktan for de mange nostalgikerne rundt om i verden, og ikke minst for de som har et hjerte for klassiske linjer.

Men igjen var det bare et problem.

Opel ville kun vise at det var mulig å gjøre om gamle klassikere til moderne elbiler, og skulle nøye seg med å lage denne som et konsept.

Ikke overaskende dukket det lynraskt opp et krav om at denne måtte inn i produksjon, og siden denne på langt nær er like dyr å produsere som det e-Legend ville vært så gir Opel nå etter for presset.

‒ Manta er et ikon i Opel-historien, og en inspirasjon for framtiden. Vi vil sette nye Opel Manta i produksjon – helelektrisk så klart, lød den vakre kommentaren fra Michael Lohscheller under Stellantis EV Day 2021.

Den administrerende direktøren i Opel bekrefter altså at konseptet blir en realitet, og dermed kan vi se fram til en Manta-e om forhåpentligvis ikke altfor mange år.

Designet er altså bygd på den klassiske Manta-modellen, men selvsagt med en moderne vri. Så dermed får vi en Manta med det nye Vizor-designet, som også de andre nye Opel-modellene skal basere seg på framover.

Under elbildagene til Stellantis-gruppen som også eier Opel kom det også fram at det tyske merket utelukkende skal ha elbiler i det europeiske markedet fra og med 2028, og at elbil-strategien også fører de inn i verdens største bilmarkedet ‒ Kina.

‒ Vi har lovet at Opel skal bli et internasjonalt merke, og Kina er det største bilmarkedet i verden. Det vil være et viktig bidrag til videre lønnsomhet, sa Lohscheller.

Første elektriske milepæl for Opel kommer i 2024, for da skal alle modellene ha sin elektrifiserte versjon.

Som hjelp til den digre elektriske satsingen skal framtidige elektriske Opel-modeller baseres på de nye elbilplattformene fra Stellantis:

  • STLA Small med en rekkevidde på opptil 500 kilometer
  • STLA Medium med en rekkevidde på opptil 700 kilometer
  • STLA Large med en rekkevidde på opptil 800 kilometer
  • STLA Frame – for rammebiler – også med en rekkevidde på opptil 800 kilometer.

Disse skal kombineres med tre forskjellige elektriske drivlinjer der motor, girkasse og inverter er samlet i en enhet. Den nye drivlinjen kan tilpasses både for- bak- og firehjulsdrift.

Her et eksempel på Manta-e Concpept:

Opel sier også at det vil komme batterier med høy energitetthet, og at elbilene skal være klasseledende både når det kommer til effektivitet, rekkevidde og ladehastigheter.

‒ Den nye strategien til Opel er selvsagt helt perfekt for det norske markedet, vi gleder oss til å vise frem resultatet av satsingen, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

‒ Først ut er nye Opel Astra som vises neste uke, legger han til.

Og litt lenger fram i horisonten dukker det altså opp en Opel Manta-e, og her har du bilder av konseptet av den ikoniske modellen:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse