Annonse
HjemElbilerPorsche i formel E allerede neste år

Porsche i formel E allerede neste år

Med flere elektriske modeller på gang finner også Porsche veien inn i den ypperste motorsportklassen for elbiler, formel E, allerede neste år.

Det skjer elektriske ting hos den tyske produsenten. De har akkurat forklart tankene bak sin nye elbil, Mission E Cross Turismo (se video nederst), en bil som er relativt enkel både i design og innvendig interiør.

Cross Turismo er en variant av Mission E, Porsches første elbil som går i produksjon i 2019.

Tyskerne satser altså elektrisk, og nå smitter dette over på motorsporsatsingen.

Etter først å ha indikert at de ville satse på formel E i fjor, sier de nå at de er klar til sesongen 2019/2020.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ I løpet av de siste årene har FIA (det internasjonale bilsportforbundet) og Alejandro Agag gjort en fantastisk jobb, sier visepresident hos Porsche og ansvarlig for formel E-programmet, Fritz Enzinger.

‒ Grunnet denne utviklingen kan vi nå konkurrere på racerbanen mot mange av verdens største bilprodusenter, legger han til.

Mannen bak suksessbilen Porsche Le Mans Prototype 919 Hybrid, Andreas Seidl, får ansvaret for den tekniske utviklingen av den nye formel-bilen.

‒ Mulighetene og ytelsene rundt elbiler har lenge vært et sentralt punkt i Porsche. Jo dypere ingeniørene graver i temaet, jo mer fascinerende løsninger kommer de opp. Vi kan ikke vente med å evaluere vår første bil tidlig i 2019, og teste ut vår egen drivkraftløsningen på den. Gen2-raceren som ble vist fram i Genève tidlig i mars er veldig godt laget, sier Seidl.

Formel E sørger for både chassis og batteri til bilene. Men all teknologi og utvikling rundt drivverkkomponentene utvikles av lagene selv, noe som innebærer at Porsche selv står for ting som elmotor, drivaksel, bremsesystem, kraftoverføring, oppheng og kjøling.

Alt dette henger også sammen med utviklingen av vanlige elbiler.

Så Porsche vil høste løsninger fra formel E inn til vanlige biler i årene som kommer. Dette kommer i tillegg til en enorm elbil-satsingen fra Porsche de kommende årene. De vil legge 57 milliarder kroner i elektrisk utvikling innen slutten av 2022, så vi kan vente mye fra den kanten.

Formel E sesongen er litt annerledes enn det vi er vant til, og starter tidlig i desember. Den inneværende sesongen varer til midten av juli. Vi er altså inne i 2017/2018-sesongen. Neste sesong starter dermed i år, mens Porsche ikke kommer inn før sesongen etter, altså den sjette sesongen som er 2019/2020.

Andre som er på tur inn er BMW (inn i Andretti-laget), som kommer inn i 2018/2019, mens Mercedes debuterer i formel E sammen med Porsche i 2019.

Både Jaguar, Audi, DS og Renault (overtas av Nissan neste sesong) er allerede på plass i serien, hvor den tidligere formel 1-føreren Jean-Éric Vergne som kjører for det kinesiske teamet Techeetah har tatt en klar ledelse i årets sesong.

Her er videoen hvor Porsche forklarer tankene bak Mission E Cross Turismo (på med lyd):

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse