Annonse
Hjem Nyheter Porsche-gale Jerry Seinfeld

Porsche-gale Jerry Seinfeld

‒ Hva er den minimale formen vi kan bruke for å dekke det mekaniske som trengs for at bilen skal være rask? Spørsmålet stilles av Porsche-gale Jerry Seinfeld, og svaret er 911.

Skuespiller Jerry Seinfeld er en av de heldigste her på kloden. Ikke fordi han er kjent eller er så rik at han kan kjøpe de bilene han vil. Ok, litt på grunn av det siste.

Men mest på grunn av den nåværende jobben.

Komikeren som fikk stjernestatus gjennom TV-serien «Seinfeld» produsert fra 1989 til 1998 har de siste årene syslet med et program kalt «Comedians in Cars Getting Coffee». Det hele går ut på at han møter kjente personer for en prat over en kopp kaffe. Ja, som navnet på serien forklarer.

Men bilgærne Seinfeld har en vri på sine program. Han plukker nemlig gjestene opp, og sammen kjører de til en café for den svarte leskedrikken. Og det er ikke hvilken som helst biler han stiller opp med.

Saken fortsetter under Annonsen

For takket være stjernestatusen får han låne absolutt det han vil, og plukker gladelig fra øverste hylle. Og det er nesten utelukkende gamle klassiskere.

TV-serien «Seinfeld» ble laget sammen med produsent og skuespiller Larry David, og de to utgjorde også duoen i den alle første kaffe-episoden i 2012. Bilen var den mest folkelige du kan tenke deg, en Boble fra 1952. Godeste David måtte, som de fleste andre gjestene i de til nå 72 episodene, gjennom en leksjon om Bobla. For Seinfeld er virkelig opptatt av de bilene har kjører.

Han fulgte deretter opp med en 1967-modell Austin-Healey 3000, en 1970-modell Dodge Challenger og 1970-modell av vakre Mercedes-Benz 280 SL i de påfølgende episodene. Så det handler virkelig om klassiske perler.

Men favorittmerket er altså Porsche.

Den første slike i kaffe-serien var en 1966-modell av Porsche 356 SC Cabriolet i den 7. episoden, og fulgte deretter opp med en Porsche 911 S fra 1970 i den 9. episoden.

Deretter har han kjørt en Porsche 911 Carrera RS fra 1973, Porsche 356/2 fra 1949, en 1959-modell av Porsche RSK Spyder, en Porsche 930 Turbo fra 1979, en Porsche 356A fra 1958 og den foreløpig siste er en Porsche 356 C fra 1965 i episode 68.

Her er Seinfeld på tur til en café sammen med en annen bilgal kjendis, nemlig Jay Leno. Og de kjører med stil, nemlig i en Porsche 356/2 fra 1949. (Foto: Porsche)
Her er Seinfeld på tur til en café sammen med en annen bilgal kjendis, nemlig Jay Leno. Og de kjører med stil, nemlig i en Porsche 356/2 fra 1949. (Foto: Porsche)

Han har altså kjørt åtte forskjellige Porsche-modeller i serien, og vi kan være ganske så sikker på at han dukker opp i flere.

Komikeren har nemlig en av de største private samlingene av Porsche som finnes, og er virkelig opphengt i det tyske merket.

Den aller første 911 kjøpte han året før «Seinfeld» kom på skjermen. Han var da en stjerne på stand-up-scenen, og pengene hadde begynt å rulle inn. Det var så stort at han til og med husker datoen.

‒ Det var 20. januar 1988. En svart Carrera. Jeg elsker den fortsatt.

Den bilgærne 64-åringen (jepp, han er gammel) nøyer seg ikke kun med firehjulinger.

‒ Jeg startet med motorsykler i mine unge dager, og jeg elsket idéen om at dette er det minimale du trenger. Det som er fascinerende her i livet er jo hva som lurer rundt neste sving, og dit bringer en bil deg, forklarer skuespilleren.

At han har beholdt sin humoristiske sans får vi et svar på under. For her svarer han nemlig på 20 mer eller mindre Porsche-spørsmål:

 1. Hva er kjærlighet?

Alt du trenger.

 1. Hvordan har du det?

Fint. Og du?

 1. Hvordan ville du beskrive Porsche 911 i et nøtteskall?

En ekte sportsbil. Intelligent, komplett ingeniørkunst og strålende designspråk.

 1. Hvilke enkle ting kan gjøre deg veldig glad?

Skifte gir. Bruke blinkelys. Lukke en koffert.

 1. Hva ville du aldri gjøre i en 911?

Spise mat.

 1. Hva er din favorittvei?

Encinal Canyon Road i Malibu, California.

 1. Hva kan distrahere deg?

Mine barn. Eller noe som faller av en lastebil.

 1. Tre ting du ville ta til en øde øy?

En 356 Speedster, en 964 Carrera RS og en 918 Spyder.

 1. Hvem eller hva beundrer du?

Integritet.

 1. Hva på 911 kan du klare deg uten?

Mesteparten av tiden, air condition.

 1. Og hva kunne du ikke?

Den gode styringen.

 1. Hvilken musikk våknet du til i morges?

The Beatles.

 1. Din favorittfilm?

Manndomsprøven av Mike Nichols, fordi det hovedsakelig handler om biler og jenter.

 1. Din favorittbok?

Harpo Speaks! av Harpo Marx.

 1. Ditt siste innlegg i sosiale medier?

Jeg står over.

 1. Din mest verdifulle besittelse?

Targa Florio-vinnende Porsche 908/03 chassisnummer 008.

 1. Kaffe eller te?

Kaffe.

 1. Livets 911-øyeblikk?

20. januar 1988. Kjøpte min første, en svart Carrera. Elsker den fortsatt.

 1. Ditt beste råd?

Følg med.

 1. Hva ville ingen forvente av deg?

Hvem bryr seg hva andre mennesker forventer?

Programmet med den enkle tittelen «Comedians in Cars Getting Coffee» var et åpent web-TV-program de første ni sesongene, men ble i år kjøpt av Netflix og er nå der. Han stiller altså opp med legendariske biler, og en gammel favoritt på de norske veiene dukket opp i den første episoden av sesong ni i 2017.

Seinfeld hadde nemlig funnet fram til en Volvo Amazon 122S fra 1964. Jepp, selveste Amazon.

Og det hadde han faktisk gjort for å hylle en «norsk» gjest. Den episoden tok han nemlig kaffe med skuespiller Kristin Wiig.

Hun er kjent fra flere store Hollywood-filmer og «Saturday Night Live» på TV, og har mer enn et norsk navn å by på. Faren Jon Wiig har nemlig slekt fra Vik i Sogn og Fjordane, og det hadde moroklumpen Seinfeld altså klart å plukke opp.

Så mannen bak en av tidenes største TV-serier er ikke bare glad i Porsche. Han takker heller ikke nei til en norsk gjest og svensk bil.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker